Campanie națională: „CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE! RESPECTĂ-ȚI OBLIGAȚIILE!"

Distribuie pe:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), a lansat, în 27 aprilie 2018, campania națională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă, sub sloganul „Cunoaște-ți drepturile! Respectă-ți obligațiile!".

Campania se va derula în perioada aprilie - decembrie 2018, ANITP având ca parteneri Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom, Asociația eLiberare și Fundația World Vision România.

Proiectul își propune dezvoltarea de campanii de informare, în scopul reducerii cererii și ofertei asociate tuturor tipurilor de exploatare, combaterea stereotipurilor și prejudecăților care vizează victimele traficului de persoane și creșterea implicării în activitățile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, inclusiv mass-media.

Finanțarea proiectului, în valoare totală de 1.714.904 lei (fără TVA), este realizată 75% (1.286.178 lei - fără TVA) din finanțare externă nerambursabilă și 25% (428.726 lei - fără TVA) - din cofinanțare națională, prin Fondul pentru Securitate Internă.

Reamintim că ANITP evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor național.

Informații suplimentare despre campanie pot fi obținute pe site-ul www.anitp.mai.gov.ro și prin adresa de e-mail presa.anitp@mai.gov.ro.

Lasă un comentariu