ACTIVITĂȚILE SEDENTARE NE... PROSTESC

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Leicester, citați de descopera.ro, au relevat faptul că activitățile sedentare, cum ar fi șofatul, afectează activitatea creierului, având efecte negative asupra nivelului de inteligență al indivizilor.

„În studiul nostru, am constatat că șofatul pentru mai mult de două ore pe zi reduce în mod constant coeficientul de inteligență. La fel se întâmplă și în cazul privitului la televizor pentru o perioadă mai lungă de două ore.

Știam deja că, dacă stăm la volan mai mult de două ore pe zi, putem avea probleme de inimă, însă acest nou studiu indică faptul că această activitate este rea și pentru creier, deoarece activitatea intelectuală este scăzută în timpul orelor de condus.

Cercetarea noastră a cuprins analizarea stilului de viață a peste 500.000 de britanici, cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani, în timpul căreia au fost efectuate teste de inteligență și de memorie.

Astfel, am constatat că cei care conduceau mai mult de două-trei ore pe zi aveau rezultate mult mai slabe la testele de inteligență decât cei care duceau un stil de viață mai activ. Rezultate similare au avut și cei care urmăresc televizorul în mod regulat pentru câteva ore zilnic.

În schimb, folosirea calculatorului, chiar dacă este o activitate sedentară, crește activitatea creierului, întrucât aptitudinile cognitive sunt stimulate în cazul persoanelor care folosesc calculatorul zilnic. Când te uiți la televizor, creierul este mai puțin solicitat, însă operațiunile efectuate pe calculator te obligă să îți folosești activ creierul", explică specialiștii britanici. 

Lasă un comentariu