Omul... Mesager Divin

Distribuie pe:

„Noi, oamenii, suntem mesagerii Tatălui ceresc și, dacă nu ne îndeplinim datoria pentru care am venit pe această lume, săvârșim mare păcat. Valoarea omului se stabilește după ce este el, adică cu caracter, inteligent, înțelept, luminat și liber în toate și în gândire, cu sentiment moral și patriotic. Nu după ce pricopseală (avere) are agonisită și furată după cum cred majoritatea societații noastre și chiar e în modă la noi și că învățătura este o stricare a minții și foarte periculoasă pentru societatea în care trăim, adică demonică, ce consideră calitățile omului defecte și animalitatea calitate. Inteligența divină și gândirea omului sunt puterea puterilor, nu prostia omului care gândește cu puterea mușchilor, a funcției și a avuțiilor sale". „Cătușele mancurtizării"

Victor Răzmeriță (1970-), Găuzeni-Soldănești-Moldova- România, scriitor, patriot desăvârșit, luptător unionist

***

„De vom da săracilor din hrana noastră, Dumnezeu ne va da din hrana raiului; iar de vom milui pe cei săraci ai lui Dumnezeu, și noi vom fi miluiți înaintea Lui; iar de vom îmblânzi zidirea lui Dumnezeu, Dumnezeu ne va îmblânzi pe noi în fața Judecății de Apoi; iar de vom măsura săracilor cu măsură dreaptă, așa și Dumnezeu ne va măsura la judecată, cu măsura dreaptă".

Neagoe Basarab (1481-1521), fost domn al Țării Românești între 1512-1521, cărturar creștin, numit și „principe", „artist", „filosif", sau „Marc Aureliu" al Țării Românești

***

„O femeie se plânse vecinei sale că soțul ei nu vrea să vină la Biserică să-L cunoască pe Dumnezeu, deși zilnic îi vorbește de cele sufletești, dar el nu înțelege nimic. Aceasta fiind o femeie credincioasă și înțeleaptă îi răspunde astfel: «Vorbește cu soțul tău mai puțin de Dumnezeu, și cu Dumnezeu mai mult despre soțul tău. Roagă-te pentru el mai mult și Dumnezeu te va asculta». Femeia a ascultat sfatul bun, iar soțul ei a început să se schimbe. Mare este puterea rugăciunii, când omul vorbește cu Dumnezeu".

Iosif Trifa (1888-1938), preot ortodox care a pus bazele „Oastei Domnului", poet, scriitor bisericesc, duhovnic cu o trăire deosebită

P.S. „Spre Tine, Doamne, am nădăjduit, să nu fiu rușinat în veac. Întru dreptatea Ta, izbăvește-mă și mă scoate, pleacă urechea Ta către mine și mă mântuiește. Fii mie Dumnezeu apărător și loc întărit, ca să mă mântuiești, că întărirea și scăparea mea ești Tu. Dumnezeul meu, izbăvește-mă de mâna păcătosului, de mâna călcătorului de lege și a celui ce face strâmbătate" (Psalmul 70, 1-5).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu