ANALIZA SITUAȚIEI OPERATIVE A I.S.U. ,,HOREA" MUREȘ PENTRU TRIMESTRUL II 2017

Distribuie pe:

Conform datelor statistice înregistrate la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,HOREA" al județului Mureș, în perioada 01 aprilie - 30 iunie 2017, unitatea a fost solicitată la 5.093 situații de urgență produse în zona de competență, media zilnică fiind de 55,96 intervenții.

În comunicatul emis, referitor la specificul misiunilor efectuate, se fac următoarele precizări:

• 4.736 au fost cazuri asistate S.M.U.R.D. ( 93 % din totalul intervențiilor), din care la 1.958 au intervenit echipajele S.M.U.R.D. din cadrul S.V.S.U.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,HOREA" al județului Mureș a fost solicitat la 357 situații de urgență, altele decât SMURD în raioanele de intervenție, alături de încă 22 situații de urgență la care a intervenit SVSU în zona de responsabilitate și un incendiu la care a intervenit SPSU MANYCOM.

De asemenea, unitatea a efectuat un număr de 331 recunoașteri și instruiri la obiective din raion și 18 exerciții cu forțe și mijloace în teren.

Cele 357 situații de urgență, defalcate pe tipuri de intervenții se prezintă astfel: 94 incendii (locuințe, autoturisme etc); 44 incendii de vegetație uscată și miriști sau ghene de gunoi - arderi necontrolate; 9 descarcerări; 17 asistența persoanelor; 10 salvări animale; 58 asigurat măsuri p.s.i.; 22 misiuni pirotehnice; 7 misiuni de evacuare apă; 96 alte intervenții (transport persoane supraponderale, degajare persoane, deblocare ușă, degajare copaci etc).

Pe lângă acestea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,HOREA" al județului Mureș a efectuat un număr total (SMURD alături de celelalte echipaje de intervenție) de 174 deplasări fără intervenție și alerte false.

Lasă un comentariu