CONSUMUL DE ZAHAR CREȘTE RISCUL DE AFECȚIUNI PSIHICE LA BĂRBAȚI

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Institutul de Epidemiologie al Universității din Londra, citați de descopera.ro, susțin că un consum, chiar moderat, de zahăr are un impact negativ asupra stării psihice, mai ales în cazul bărbaților.

„Toată lumea este de acord că zahărul produce efecte negative asupra sănătății fizice, însă din studiul nostru reiese că acesta are un impact negativ și asupra stării psihice a bărbaților.

Cercetarea a scos în evidență faptul că bărbații care consumă prea mult zahăr au cu 23% mai multe riscuri să dezvolte unele tulburări mentale, inclusiv depresie și anxietate, față de cei care îl consumă în cantități moderate.

În Marea Britanie, bărbații consumă aproximativ 67 de grame de zahăr pe zi, aproape dublu față de cantitatea recomandată. Statele Unite stau și mai rău din acest punct de vedere, consumul zilnic de zahăr în rândul bărbaților ridicându-se la 94 de grame.

Sunt numeroși factori care influențează producerea tulburărilor psihice, dar o dietă bogată în alimente și băuturi zaharoase ar putea pune gaz pe foc. În urma studiului, nu am reușit să facem o conexiune între consumul excesiv de zahăr și tulburările psihice în cazul femeilor, fără să putem explica acest aspect.

Studiul a urmărit comportamentele a 7.000 de persoane pentru o perioadă de 22 de ani, iar rezultatele au fost analizate în mod independent de alți factori care generează probleme pentru starea psihică, precum greutatea, statutul socio-demografic, stilul de viață sau starea generală de sănătate", explică oamenii de știință britanici. 

Lasă un comentariu