Dumnezeu, Credința și... Zeii

Distribuie pe:

1. „CREDINȚA ÎN DUMNEZEU este însoțită de o lucrare de mari proporții, ea este rezultatul unor strădanii repetate zi de zi; ea este ceva viu pe care nu trebuie să îl separăm niciodată de viața noastră cotidiană. Iată ceea ce trebuie să înțelegem pentru a putea descifra cuvintele lui Iisus: "Dacă veți avea credință cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta". Putem muta un munte din loc, dar nu închipuindu-ne că îl putem muta dintr-o dată. Putem muta un munte, dar deplasându-l piatră cu piatră! Fiecare piatră deplasată, adică fiecare succes (faptă bună), cât de mic ar fi, ne mărește credința, fiindcă ne simțim mai zdraveni, mai puternici, mai stăpâni pe situație. Aruncând o privire înapoi, măsurăm drumul străbătut... și atunci, se poate întâmpla deja ca, la jumătatea lucrării făcute, această credință a noastră să se întărească într-atât încât putem muta restul ce ne-a rămas dintr-o dată".

Omraam Mikhael Aivanhov (1900-1986), filosof, pedagog, alchimist, mistic, magician, astrolog

***

2. „Am fost acuzat de oamenii de știință... că citez BIBLIA drept confirmare a principiilor geografiei fizice. BIBLIA, spun aceștea, nu a fost scrisă în scopuri științifice și de aceea ea nu reprezintă o autoritate în probleme științifice. Să avem iertare! BIBLIA este o autoritate în orice domeniu de care se atinge. BIBLIA ESTE ADEVĂRATĂ și ȘTIINȚA ESTE ADEVĂRATĂ, și de aceea, fiecare citite corect, nu fac altceva decât să o dovedească pe cealaltă ca fiind adevărată ".

Matthew Maury (1806-1873), A fost o figură de frunte în domeniul oceanografiei și hidrografiei. A scris și cărți renumite, dintre care unele au devenit cele mai populare manuale în domeniu. A susținut cu vigoare proiectul Cablului Transatlantic - prima realizare fantastică în materie de comunicații mondiale.

***

3. „Când ne împietrim în răutatea noastră ... zeii înțelepți ne sigilează ochii, cufundă judecata noastră clară în propria noastră murdărie, ne fac să adorăm propriile noastre erori, râd de noi, în timp ce noi ne îngâmfăm spre pierzania noastră."

William Shakespeare (1564-1616), dramaturg, poet, cel mai mare scriitor al literaturii în limba ehgleză, supranumit și „Poetul din Avon" sau „Lebăda de pe Avon".

P.S. „Miluiește-mă Dumnezeule, după mare mila Ta și după mulțimea îndurărilor Tale, șterge fărădelegea mea. Mai vârtos mă spală de fărădelegea mea și de păcatul meu mă curățește. Că fărădelegea mea eu o cunosc și păcatul meu înaintea mea este pururea" (Psalmul 50, 1-4).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu