Până la 14 septembrie, ACCES GRATUIT LA INFORMAȚII AGRO-METEOROLOGICE

Distribuie pe:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și Siveco România au lansat, miercuri, 6 septembrie 2017, aplicația Inovagria Meteo, prin care fermierii și alți utilizatori pot beneficia, pentru un tarif de 9,95 de euro pe an, de informații utile despre starea vremii și prognoze agrometeorologice din orice loc din România.

Pentru a se convinge de calitatea aplicației, cei interesați o pot descărca gratuit de pe Google Play și utiliza timp de o săptămână, respectiv până pe 14 septembrie a.c.

Aplicația Inovagria oferă utilizatorilor acces, de oriunde și oricând, la o serie de date meteo și agrometeo importante, cum sunt condițiile meteo pentru orice loc din România, prognoza meteo specializată pentru următoarele 24 de ore și pe 3 zile pentru orice locație din România, temperatura aerului și a solului, dar și minima și maxima zilei, cantitatea de precipitații, umiditatea aerului și umiditatea solului, presiunea atmosferică, viteza vântului și rafala maximă a vântului, rezerva de apă din sol pentru cultura de grâu și porumb și buletinul agrometeorologic, avertizări imediate de vreme severă la nivel de localitate, fenomene de risc, istoric meteorologic pentru fiecare stație meteo.

Datele vin de la cele 160 de stații meteo din cadrul ANM,

iar modelul este de 35.000 de puncte de grilă, în toată țara, astfel încât acuratețea datelor meteorologice elaborate în cadrul modelului de prognoză să acopere foarte multe localități. Astfel, fiecare utilizator, indiferent unde se află, poate beneficia de informații utile de prognoză, din oră în oră, pentru orice locație pe care și-o dorește din România.

Potrivit reprezentanților INM, după data de 14 septembrie, este nevoie de tariful de 9,95 euro pe an pentru întreținerea aplicației și a transmisiei de date, precum și îmbunătățirea din punct de vedere tehnic.

Lasă un comentariu