La Voiniceni „Poartă către suflet"

Distribuie pe:

Sub acest generic, membrii comunității locale din Voiniceni - comuna Ceuașu de Câmpie - au participat duminică, 10 septembrie, la o întâlnire cu fiii satului, organizată în parcul Școlii Gimnaziale „Vasile Săbădeanu" din localitate, cu participarea primarului comunei, Szabo Levente, a viceprimarului Petru Togănel, precum și a viceprimarului municipiului Târgu-Mureș, Sergiu Papuc.

În cadrul manifestării, care s-a constituit - potrivit dorinței organizatorilor - într-o „întoarcere la tradiția strămoșească", participanții îmbrăcați în costume populare, însoțiți de un sobor de preoți, s-au deplasat în coloană la monumentul din localitate, unde a fost arborat Tricolorul României.

În semn de prețuire pentru devotamentul față de satul natal, domnului prof. dr. ing. Ioan Pastor i s-a decernat, din partea comunității, Diploma de Onoare și Recunoștință. Mulțumind pentru distincția acordată, prof. dr. Pastor a propus un moment de reculegere în memoria fiilor satului…plecați la cele veșnice, lăsând deschise…porți către suflet.

Au fost evocate momente din istoria acestei străvechi așezări (atestată în 1505) ai cărei locuitori sunt cunoscuți ca meșteri într-ale prelucrării papurii și a sorgului, dar și ca unii dintre cei mai pricepuți brutari din Câmpia Transilvaniei.

Pe scena amenajată în cutea școlii, a urmat un program artistic susținut de interpreții și dansatorii invitați. 

Lasă un comentariu