,,NATURA NE ASEAMĂNĂ, EDUCAȚIA NE DEOSEBEȘTE!"

Distribuie pe:

,,Per aspera ad astra!" - ,,Prin greutăți spre stele!"- este motto-ul prestigiosului liceu târgumureșean „Alexandru Papiu Ilarian", din municipiul Târgu-Mureș, reiterat cu mândrie la festivitatea de început de an școlar 2017-2018, de către dna director, prof. Cristina Ligia Someșan.

În discursul emoționant, a adresat un ,,Bun venit", în primul rând, bobocilor, exprimându-și totodată bucuria revederii celorlalți elevi, subliniind importanța studiului în realzarea visului și a reușitelor personale:

,,Dacă astăzi sunteți aici, înseamnă că aveți în voi suficientă ambiție și curajul de a nu renunța, de a vă ridica mereu și de a lupta pentru fiecare vis. Probabil că veți avea parte de cursuri solicitante, teme multe, teste complicate sau note nu prea mari, dar nu poți să știi multe decât învățând mult. Dar și cine răzbește… va gusta bucuria victoriei. Bucuria de a fi cel mai bun la concursuri, olimpiade, competiții, bucuria de a fi curajos și de a ÎNDRĂZNI! Am încredere că voi toți veți trece foarte bine prin toate examenele vieții pentru că, dragii mei, contează foarte mult familia și școala, dar, în primul rând, contează ceea ce sunteți și faceți voi înșivă. Sunt convinsă că, și în acest an, modul în care veți crește și veți învăța în această școală va înnobila efortul nostru, al profesorilor și veți demonstra încă o dată lumii întregi că dacă natura ne aseamănă, educația ne deosebește!" a punctat doamna director.

În continuare, adresându-se părinților, a remarcat rolul incontestabil pe care comunicarea dintre școală și sprijinul părințior îl are în educație: ,,Sperăm că împreună, profesori și părinți, vom găsi cea mai bună cale de a-i învăța pe acești copii, astfel încât să-i vedem crescând frumos, inteligenți și educați."

La început de an școlar, în discursul său, dna director prof. Cristina Ligia Someșan, a urat profesorilor multă sănătate, înțelepciune și putere de muncă, afirmând:

,,Există un angajament nescris al dascălilor pentru a face lumea mai bună prin educație, dar pentru a-și îndeplini acest angajament meritele lor trebuie recunoscute, iar astăzi doresc să le aduc un cuvânt de încurajare tuturor celor care sunt la catedră."

Solemnitatea festivității de început de an școlar 2017-2018, la Liceul „Alexandru Papiu Ilarian", a fost întregită și de prezența și alocuțiunile oficialilor locali - dr. Lucian Goga - prefectul județului Mureș, a inspectorului școlar general - prof. Macarie Ioan, prof. univ. dr. Theodora Benedek-consilier local, absolventă a prestigiosului liceu.

De remarcat și discursurile elevului din clasa a V-a - Tudose Rareș-Felix și a doamnei prof. Alexă Mirela - director adjunct.

 

Lasă un comentariu