DE 20 DE ANI, ÎMPREUNĂ

Distribuie pe:

Joi, 14 septembrie 2017, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) aparținând de Consiliul Județean Mureș, a aniversat douăzeci de ani de la înființare.

Manifestarea a avut loc la Centrul Cultural „Mihai Eminescu" la care au luat parte invitați, copii de la Centrele de plasament care aparțin Direcției, precum și cadre didactice și asistenți maternali.

Deschiderea oficială a reuniunii a fost făcută de dr. Stekbauer Andrea Melinda, director interimar al instituției, după care au luat cuvântul Alexandru Câmpeanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, și Paul Cosma, secretar al Consiliului Județean Mureș.

În prezentarea tinerilor Anca Baci și Kovács Robert, pe scenă au urcat , rând pe rând, copii care au prezentat dansuri populare (Trupa „Bujorii Zaului"), dansuri moderne (Trupa „Together"), cântece interpretate la orgă (Denisa Luca și Romina Emanuela Neagu), dans modern, dans medieval (Trupa „Reușim împreună"), monolog (Olimpia Oltean de la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Luduș). Apoi a fost prezentat un film cu cei doi foști directori, Vasile Dombi și Schmitd Lorand, care au relevat problemele cu care s-au confruntat la începutul activității Direcției.

În pauza de la mijlocul programului s-a vizitat o mică expoziție organizată de centrele de plasament, după care conducerea instituției a ținut o conferință de presă în care au fost prezentate atât realizările, cât și rezultatele obținute de-a lungul celor două decenii de existență a instituției.

În cea de-a doua parte a reuniunii, pe scena Centrului Cultural „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș au urcat ceilalți copii care au prezentat un dans modern (Trupa „The Legend" și Trupa „The Little Girls"), vals vienez, cântece populare, dans modern, Street Dance (Trupa „Crazy boys").

Deak Elida Maria, director general adjunct la DGSAPC Mureș, a rostit un cuvânt de încheiere a evenimentului, după care a urmat un scurt film cu imagini din cadrul activităților serviciilor sociale cu copii și tineri.

Elevul Bársony Florin Claudiu, de la Casele de copii de tip familial din Sâncraiu de Mureș, a interpretat la fluier melodia „La mulți ani."

Lasă un comentariu