FOLCLORUL PROMOVAT DE ANSAMBLUL ARTISTIC PROFESIONIST „MUREȘUL"

Distribuie pe:

Programele valoroase și diversificate prezentate de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Mureșul", din Târgu-Mureș, spectacole organizate anual în perioada estivală în locuri pitorești, sunt așteptate cu deosebit interes de miile de spectatori participanți. Prestanța de înaltă clasă a instrumentiștilor, dansatorilor, soliștilor vocali contribuie la păstrarea și punerea în circulație a valorilor folclorului tradițional și ale spiritualității noastre.

De-a lungul anilor, ansamblul a participat la numeroase manifestări artistice, realizând spectacole pline de autenticitate și de o remarcabilă valoare artistică. Participarea la concursuri și festivaluri naționale a fost răsplătită cu numeroase și importante diplome, trofee și premii. Repertoriul ansamblului este bogat și variat, oferind publicului nu numai producții muzical-coregrafice din zona Mureșului ci și din alte zone etnofolclorice reprezentative ale țării, iar conducerea ansamblului și membrii acestuia sunt permanent preocupați de îmbogățirea propriului repertoriu, atât la secția română, cât și la secția maghiară, dar și de perfecționarea tehnicilor interpretative.

Calendarul manifestărilor artistice, la care a participat Ansamblul Profesionist ,,Mureșul", în anotimpul estival 2017, a fost prezentat în linii mari de către directorul adjunct al ansamblului, Țogorean Teodor.

„Pe toată perioada verii ansamblul a susținut o serie de spectacole în cele mai importante festivaluri internationale de folclor, precum și la zilele orașelor: București-,, Festivalul Muzici și Tradiții", Vaslui- ,,Festivalul Hora din străbuni", Timișoara- ,,Festivalul Inimilor", Mediaș - ,,750 de ani de atestare documentară",Covasna- ,,Festivalul Nedeia Mocănească", Reghin - Zilele Orașului, Cisnădie - Zilele Orașului.

Pe lângă acestea, în satele și comunele județului Mureș și Bistrița unde avem colaboratori permanenți și care de fiecare dată ne primesc cu mare drag din care amintim Primăria Monor și Primăria Teaca am susținut spectacole pentru locuitorii comunei.

Oameni frumoși și cu mare dăruire pentru folclor sunt cei de la primăria Bazna, Lunca Bradului, Sînmihai-Bistrița, Gheja, Sânpetru de Câmpie, Budești-Bistrița, Gurghiu, Șincai, Dumbrava, Vătava, Rușii Munți și Fărăgău.

Deasemenea, am participat la Festivalul cântecului patriotic de la Oarba de Mureș, unde am avut deosebita plăcere să fim alături de nume mari ale folclorului și cântecului patriotic.

În această toamnă, în luna octombrie, Ansamblul Profesionist ,,Mureșul", din Târgu-Mureș, va susține un spectacol la Constanța, la Pavilionul Expozițional Mamaia și tot în această lună, împreună cu colegii noștrii de la secția maghiară vom susține un spectacol la Sovata.

Ne pregătim intens pentru premiera anului 2017, în regia maestrului coregraf Marin Barbu și vom reveni cu noutăți în acest sens.

Doresc să aduc mulțumiri colegilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă, pentru calitatea spectacolelor și pentru promtitudinea cu care au spus prezent la fiecare eveniment sau acțiune culturală." a declarat directorul adjunct al Ansamblului Profesionist ,,Mureșul", Țogorean Teodor.

 

Lasă un comentariu