Colet suspect, luare de ostatici și atacarea unui transport special TREI EXERCIȚII PE LINIA INTERVENȚIEI ANTITERORISTE, LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În prima zi a Exercițului ,,Maris 17", organizat la Târgu-Mureș de Jandarmeria Română, s-a intervenit la detonarea unui colet suspect plasat sub o mașină în parcarea unui supermarket. În a doua zi - la Tribunal - scenariul a constat în luare de ostatici în sala de judecată și capturarea atacatorului, iar în ultima zi, scenariul a fost un atac armat comis, împotriva unui transport special însoțit de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Mureș, soldat cu victime din ambele tabere.

Lt. Chiș Adina - Ofițer Informare, Relații Publice și cu Publicul Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș, a declarat:

„În cadrul acestui ultim exercițiu, s-a verificat modul de acțiune al structurilor competente în cazul atacării unui transport special asigurat cu pază formată din efective de jandarmi.

După atacul transportului, făptuitorii s-au refugiat într-o clădire din apropiere, unde efectivele din cadrul detașamentului antiterorist al Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș au intervenit pentru izolarea zonei și luarea de măsuri specifice pentru neutralizarea și capturarea atacatorilor.

Acțiunea jandarmilor a fost sprijinită de efectivele ISU Mureș, care au acționat în conformitate cu procedurile specifice pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite, prevenirea și stingerea incendiilor iar efectivele IPJ Mureș pentru cercetarea la fața locului și ridicarea probelor.

Mulțumim tuturor mureșenilor prezenți în zonă sau în tranzit, de-a lungul celor trei zile de exercițiu, pentru că au respectat indicațiile structurilor de ordine!"

Potrivit reprezentantei GMJ Târgu-Mureș, fiecare instituție din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului din România, a acționat conform prevederilor legii.

Prin exercițiile antrenament, integrate pe linia intervenției antiteroriste la obiective din competența Jandarmeriei Române, se urmărește evaluarea modului de desfășurare a tuturor activităților cuprinse în scenarii, organizarea acestora, etapele parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare și coordonarea forțelor din teren, până la modul de acțiune efectiv al forțelor de ordine participante, într-o situație cât mai aproape de realitate.

Lasă un comentariu