Mai multe acțiuni de verificare în spitale, școli și grădinițe

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), a decis, la nivel național, intensificarea, acțiunilor de verificare a disciplinei în construcții, în mod special în cazul clădirilor de interes public (spitale, școli, grădinițe). Măsura a fost luată pentru a preveni apariția unor situații precum cele de zilele trecute, datorate fenomenelor meteorologice ce au avut loc.

ISC va verifica în permanență calitatea construcțiilor, a conformității materialelor folosite pentru realizarea acestora și a respectării disciplinei în construcții la nivelul întregii țări. Scopul controalelor efectuate de ISC nu este neapărat cel de a sancționa, ci, în primul rând, de a remedia deficiențele constatate, astfel încât să se evite evenimentele nedorite, iar siguranța cetățenilor să nu fie pusă în pericol, se arată într-un comunicat de presă al Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Documentul prevede și că Inspectoratul de Stat în Construcții colaborează cu autoritățile administrațiilor publice locale. Rolul acestora este de a elabora politicile la nivel local privind dezvoltarea urbanistică a unităților administrativ-teritoriale administrate și de a supraveghea respectarea disciplinei în construcții de către toți factorii (investitori, diriginți de șantier, proiectanți, verificatori de proiecte, executanți, responsabili tehnici cu execuția, experți tehnici, laboratoare de analize și încercări în construcții, producători de materiale și produse pentru construcții etc.).

Având funcția de sprijin în Comitetul pentru situații de urgență, în urma fenomenelor meteorologice care au avut loc în țară, ISC s-a implicat în gestionarea situațiilor survenite, atât în procesul de evaluare a pagubelor, cât și pentru punerea în siguranță a construcțiilor avariate. 

Lasă un comentariu