BOOKFEST SALON DE CARTE

Distribuie pe:

În organizarea Asociației Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, în parteneriat cu Consiliul Local Târgu-Mureș, BBimage și Mureș Mall, timp de patru zile, între 21-24 septembrie 2017, la Teatrul Național din municipiul nostru, a avut loc cea de a patra ediție a prestigioasei manifestări menționate mai sus.

Într-o discuție pe care am avut-o cu ziaristul Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România, am aflat că la această ediție de carte au participat mai multe edituri din țară, peste 30, cu diferite cărți și titluri astfel: „Istoria Basarabiei", „Pelinul negru", „De ce este România altfel?", „Aviatorul", „Tezaurul României la Moscova", „Copilăria lui Kaspar Hauser" etc.

Salonul de carte s-a deschis joi, 21 septembrie 2017, iar seara s-a încheiat cu un frumos concert susținut de formația „Sarmalele Reci".

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editorilor care a reușit să capete o dimensiune internațională. Începând din anul 2012 Bookfest s-a extins și în alte orașe din România. În toți acești ani târgul s-a desfășurat la Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Târgu-Mureș, dar și în Republica Moldova.

În anul acesta târgul s-a desfășurat la Brașov, București, Cluj-Napoca și Chișinău. În toamnă târgul se va desfășura la Iași și Brașov.

Vizitatorul târgului de carte da la Târgu-Mureș a fost întâmpinat la intrare cu câteva motto-uri ca „Un cititor trăiește o mie de vieți înainte de a muri" (George R. R. Martin), „Apropie-te de o carte ca de un tărâm necunoscut. Vino fără hartă. Explorează și desenează singur propria hartă" (Stephen King), citate ale unor mari oameni care erau expuse pe un panou aparținând Editurii „Nemira", iar în interior vizitatorul a fost întâmpinat cu următorul motto: „Ai atâtea vieți câte cârti ai citit".

În aceste zile târgul s-a bucurat de vizitarea a mai multor iubitori de frumos, de prezentatori de carte, la care au participat autori, critici literari, oameni de cultură.

Au fost patru zile când „cele mai frumoase cărți", dar și cu prețuri reduse, au făcut deliciul vizitatorilor. Este bine că Asociația Editorilor din România organizează astfel de manifestări cu cartea, dar ne exprimam indignarea pentru că Târgul „Gaudeamus" ocolește municipiu nostru, o primă ediție având loc în urmă cu ani de zile.

În toate cele patru zile de târg cu cartea, Bookfest a fost vizitat de mai multe persoane, iar organizatorii au estimat că pe la toate standurile au trecut între 10-15 mii de persoane.

Lasă un comentariu