Copiii minunați ai Ludușului (I)

Distribuie pe:

Clasa a VI-a B din cadrul Școlii Gimnaziale nr.1 Luduș, diriginte fiind prof. Călin Zborovsky, s-a dovedit a fi o adevărată „pepinieră" de talente. Câțiva elevi din această clasă manifestă un interes deosebit pentru câteva domenii ale artei. Pasionați de desen, poezie, muzică, s-au implicat activ în viața culturală a orașului Luduș, dar și a județului, prin organizarea unor expoziții personale, multiple participări la concursuri naționale și internaționale, dar și publicații în presa locală.

Talida Cosmina Rusu, 12 ani, este pasionată de desen și poezie. Desenează din clasa a IV-a, de la vârsta de 10 ani. Stilul ei preferat este Manga, iar din clasa a V-a a început să deseneze și portrete.

Din versurile Talidei răzbate dorința de cunoaștere. Ea pune întrebări, caută răspunsuri dar păstrează intacte virtuțile copilăriei. Contrar părerii majorității, vede frumosul în singurătatea unei sălcii plângătoare sau în croncănitul unui corb, trezindu-i emoții pozitive. Poeziile ei au fost publicate în presa locală.

Talida a participat la Expoziția de pictură-colaj organizată de profesoara Rodica Olteanu, artist plastic. Vernisajul acestei expoziții a avut loc în data de 31 mai 2017, la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu" din Luduș.

Lasă un comentariu