Expoziția Națională de Artă Naivă, ediția a VI-a la Galeria „Unirea" din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Trăirile omenești sunt exprimate în diverse moduri, iar exprimarea lor, atunci când este constructivă, atunci când aduce bucurii semenilor, devine artă. Arta se dăruiește, devine valoroasă prin ceea ce transmite, simțămintele, trăirile, transpunerea lor subiectivă, prind viață prin talentul creator al artistului. Pictura naivă transmite aparent simplist, aspecte ale vieții, tradiții, obiceiuri, gustul dulce al copilăriei, un trecut care ne definește ca nație, un trecut care trebuie păstrat cu sfințenie. Lumina trecutului ne călăuzește calea spre viitor, iar arta naivă contribuie din plin la păstrarea acelor vremuri în care omul mai aproape de natură, a îndrumat și va îndruma generațiile viitoare prin moștenirea ce le-o oferă.

Consiliul Județean Mureș în colaborare cu Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, cu Asociația Artișilor Plastici Mureș și cu Direcția Județeană de Cultură Mureș a organiazat a VI-a ediție a Expoziției Naționale de Artă Naivă, la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș.

Cu ocazia Vernisajului Expoziției Naținale de Artă Naivă din data de 30 septembrie 2017, de la Galeria de Artă „Unirea", a Asociației Artiștilor Plastici Mureș, domnul Ilarie Gh. Opriș președinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, domnul Costel Iftinchi, redactor șef al revistei „Arta Naivă", domnul Călin Bogătean, consultant artistic al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională Mureș și profesor la Școala Populară de Artă din Târgu-Mureș și-au arătat aprecierea pentru lucrările de pe simeze, lucrări complexe, care transmit printr-o aparentă simplitate aspecte ale vieții cotidiene, ceea ce a fost, ceea ce este și ceea ce va fi. Cu această ocazie au încântat și lucrările renumitului artist plastic Ioan Itu, pictură naivă și sculpturi.

A fost o zi memorabilă, dragostea pentru artă, dragostea pentru frumos, munca, sufletele artiștilor au luminat simezele. Lucrările artiștilor: Adina Ștefănescu Bobu din Brăila, Antal Eduard Gabriel, Laczkó Aranka și Moraru Teodor din Târgu-Mureș, Catinca Popescu, Constantina Voicu și Valentina A. Portan din Bacău, Corina Hejas, Elena Harja și Maria Mera din Reghin, Costel Iftinchi și Oana Tiron din Iași, Elena Susanu din Brașov și Maria Pântea din Cluj-Napoca, Monica Maria Goșoiu din Constanța, Ösz Marghit din Sfântul Gheorghe, Andreea Petruț și Rusalina Petruț din Lunca Bradului, așteaptă iubitorii de artă naivă până în data de 13 ocombrie 2017, la Galeria de Artă „Unirea", a Asociației Artiștilor Plastici Mureș .

Felicitări!!!

 

Lasă un comentariu