ZIUA HOLOCAUSTULUI LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În organizarea Comunității Evreilor din Târgu-Mureș, luni, 9 octombrie 2017, la Monumentul Evreilor Martiri de pe strada Călărașilor a avut loc o manifestare a Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului.

După depunerea de coroane din partea Prefecturii Județului Mureș, a Consiliului Județean Mureș, a Primăriei municipiului Târgu-Mureș, cât și din partea Comunității Evreilor, a fost rostită o rugăciune în limba ebraică și în limba română.

După acest monument, conferențiarul universitar doctor, Vasile Dub, președinte al Comunității Evreilor a dat cuvântul profesorului Vasile Șandor de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian" care a vorbit despre însemnătatea acestei zile. În continuare au luat cuvântul prefectul județului Mureș, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, viceprimarul municipiului Târgu-Mureș, care au arătat importanța zilei de 9 octombrie pentru poporul evreu.

La eveniment au participat elevi de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian", personalități ale Prefecturii, ale primăriei, ale unor unități deconcentrate, ofițeri superiori.

Lasă un comentariu