Trimitere în judecată pentru sume obținute cu rea-credință de la APIA Mureș

Distribuie pe:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Târgu-Mureș anunță că a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Vasile Moldovan, la data faptelor administrator al SC Redmol Tera SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, participație improprie la fals intelectual în formă continuată, și a SC Redmol Tera SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: „În cursul anului 2014, inculpatul Vasile Moldovan, în calitate de administrator al SC Redmol Tera SRL, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA.), mai multe documente false (cererea unică de plată pe suprafață, 38 contracte de arendare, adeverințe etc.), în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafață de teren de 398,12 ha.

În același context, i-a determinat pe angajații primăriei Comunei Lunca, județul Mureș, să elibereze, fără vinovăție, două adeverințe care ulterior au fost depuse la APIA.

Prin aceste demersuri, cei doi inculpați au obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 254.176 lei. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.

În cauză, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin celor doi inculpați".

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

„Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", mai precizează DNA.

Lasă un comentariu