Campionatul Național de Juniori III, seria H - Performanțe ale sportivilor mureșeni

Distribuie pe:

La Luduș , în cadrul Campionatului Național de Juniori III, seria H, s-a disputat recent meciul dintre HC.,,ARSENAL'' Tăureni și CS. ATLETIK Satu Mare. Echipa mureșeană a fost susținută și de dna Angela Pop, ,,toboșăreasa ȘEFĂ'' a handbalului feminin din România. Prezența domniei sale în tribunele Sălii sporturilor din Luduș a reușit să transmită atât jucătoarelor, cât și spectatorilor, acel ,,fior energizant'', care s-a văzut în jocul fetelor, demonstrând că poate avea un rol determinant în desfășurarea unei întreceri sportive.

Aflată în primul an la această categorie de vârstă, a junioarelor III (fete născute în anii 2003-2004), sportivele de la HC „ARSENAL" Tăureni, încep să ,,câștige teren'' în ierarhia clasamentului, reușind să urce, după desfășurarea celei de-a patra etape, pe locul IV din zece echipe participante.

,,Ne bucură faptul că reușim să ne situăm alături de cele mai bune echipe din serie, în apropierea podiumului, încă din primul an competițional, având în vedere faptul că nu avem în componența lotului nicio sportivă născută în 2003. La acest nivel de vârstă, un an de pregătire contează foarte mult, atât la nivelul indicilor de dezvoltare a calităților motrice, cât și a parametrilor somatici. Nu mai vorbim de experiența în cadrul pregătirii specifice, când într-un an calendaristic, prin pregătirea propriu-zisă și numărul jocurilor susținute, acumulările pot cântări foarte mult în evoluția sportivului", spunea prof. Vasile DOBRĂU, antrenorul HC ,,ARSENAL", Tăureni. Domnia sa adăuga: ,, Noi încercăm permanent să înregistrăm în cadrul antrenamentelor o cât mai bună densitate motrică și pedagogică în același timp, sportivul să plece de la antrenament pe cât posibil ,,cu lecția învățată'', cu dorința permanentă de a se autodepăși, de a crede și de a se implica și emoțional în ceea ce face. Elevele mele sunt foarte racordate la fenomenul handbalistic, atât intern cât și internațional, sunt la curent cu aproape tot ,,ce mișcă'' în domeniu, cunosc mai bine ca mine foarte multe jucăoare de top, le iau ca modele, le urmăresc evoluția în jocuri și își doresc ca la antrenamente să executăm anumite elemente tehnice, întocmai ca idolii lor. Rămân impresionat de preocuparea lor permanentă de a căuta informații , de a discuta foarte mult vizavi de ceea ce facem în plan sportiv, fiindcă, efectiv, în cadrul antrenamentelor, noi nu prea avem ,,timpi morți'' pentru a sta de povești, un minus pe care mi-l asum, dar pe care am încercat tot timpul să-l înlocuiesc cu ceva eficient pentru această vârstă. Mă bucur să constat că pregătirea deține, în cazul nostru, un procent considerabil în evoluția echipei, în pofida faptului că , din start, pe noi baza de selecție nu prea ne avantajează. Progresăm, încet dar sigur, fetele sunt foarte încântate de ceea ce fac, eu, personal, sunt mulțumit că am reușit să creez un mediu în care să pot profesa la un nivel acceptabil. Proiectul meu, în momentul înființării clubului, a fost acela de a pune pe picioare un mediu în care toți copiii din zona Câmpiei Transilvaniei, dacă vor să practice handbalul, să se regăsească în obiectivele clubului nostru, și să-și poată atinge visurile".

Rezultatele excelente cer o implicare pe măsură

De la înființare, în cei cinci ani de activitate, handbalistele mureșene au participat la tot atâtea turnee finale, atât la fete, cât și la băieți. De asemenea, HC ,,ARSENAL" Tăureni a promovat sportivi la Centrele de excelență, și lotul național de juniori. A participat și câștigat câteva turnee internaționale de foarte bună calitate în Ungaria (CELL CUP locul II în 2016), Preșov/Slovacia (locul I în 2017), Bălți/R.Moldova (locul I ,2017), Klagenfurt/Austria ( locul I, 2017 ), precum și multe alte turnee de pregătire desfășurate în țară. Totodată, s-a reușit atragerea în cadrul clubului, prin atitudinea avută față de pregătire, dar și prin rezultatele obținute, și a unor sportivi din alte localități și județe ale țării, care au preferat să se transfere cu școala din oraș, într-o localitate din mediul rural, foarte mică și care, până în momentul actual, nu beneficiază nici măcar de o sală de sport.

,,Sper să putem continua aici și în 3-4 ani să avem o echipă de divizie. Această zonă , a Câmpiei Transilvaniei, merită așa ceva și am putea face față cu succes unui astfel de proiect. Personal, mi-aș dori foarte mult să se întâmple așa ceva și m-aș implica la maxim. În prezent beneficiem de sprijinul Primăriilor din Luduș și Tăureni, al Liceului industrial tehnologic Luduș și am mare noroc de implicarea părinților, care sunt alături de noi. Dar, pentru a ne atinge obiectivele propuse, este nevoie, începând de acum, de o implicare mult mai serioasă. Este nevoie de atragerea alături de noi a mai multor factori interesați și dornici de a desfășura și în această parte a țării o activitate sportivă performantă, cu multiple efecte în sfera activității sociale a zonei (ex. Turda, Cisnădie, localități relativ mici, dar de care vorbește lumea tocmai prin prisma activității handbalistice)", sublinia prof. Vasile DOBRĂU.

 

Lasă un comentariu