Bruxelles face pași pentru alimente de acceași calitate ca în vest

Distribuie pe:

Rezolvarea problemei produselor alimentare mai slabe calitativ din Estul Europei, este în atenția autoritățile de la Bruxelles.

Mai multe companii din industria alimentară și nu numai au fost acuzate de oficialii de la Bruxelles că vând produse fabricate sub același brand de calitate superioară în vestul Europei, iar pe piețele din est schimbă rețeta, produsele având o calitate mai slabă.

O primă măsură pe care Comisia Europeană o va lua, este aceea de a oferi statelor membre, asistență legală pentru a putea rezolva această problemă. Mai mult, se vor oferi și fonduri pentru ca pe tot teritoriul Uniunii Europene băuturile și alimentele să aibă aceeași calitate.

Fiecare țară membră UE va primi 1 milion de euro pentru a rezolva această problemă.

Ghidul elaborat de Comisia Europeană oferă argumente legale prin care statele membre pot lupta împotriva companiilor care încalcă regulamentele ce privesc alimentele. Ghidul oferă și cazuri concrete care pot fi sursă de inspirație. De asemenea, vor să ajute la aplicarea temeinică a Directivei privind practicile comerciale neloiale, care presupune printre altele că este interzis ca produse diferite să fie ambalate și etichetate identic.

Lasă un comentariu