Programul „Casa Verde Clasic" Instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă

Distribuie pe:

În cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, beneficiari persoane fizice -„Casa Verde Clasic", Administrația Fondului pentru Mediu a analizat toate cele 364 de dosare pentru județul Mureș aferente perioadei de înscriere 10 - 24 octombrie 2016.

Astfel, recent, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, secțiunea Persoane fizice Programul Casa Verde, a fost publicată Lista solicitanților - persoane fizice respinse în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, beneficiari persoane fizice - „Casa Verde Clasic". La nivelul Județului Mureș au fost respinse 58 de dosare, aflăm de la Ramona Brățan, Compartimentul Relații Publice și Tehnologia Informației din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș. Domnia sa adăuga și că persoanele fizice care se regăsesc pe lista anterior amintită pot depune contestații privind decizia Comitetului director, conform art. 19, alin. (1) din Ordinul Nr. 1817 din 20 septembrie 2016 pentru aprobarea Ghidului de finanțare al Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, beneficiari persoane fizice - „Casa Verde Clasic". Acestea se depun la sediul Autorității, în termen de zece zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor, respectiv de la postarea listei cu dosarele de finanțare respinse pe site-ul Autorității. Contestațiile se pot trimite prin curier sau depuse la registratura A.F.M., în cazul în care solicitantul își susține contestația prin documente în original (cu condiția ca data înregistării documentelor la A.F.M. să se încadreze în termenul prevăzut la art. 19 alin. (1) din Ghidul de Finanțare) sau e-mail, exclusiv la adresa adrian.stefanescu@afm.ro, dacă solicitantul nu își bazează contestația pe documente în original. Se recomandă folosirea unui singur mijloc de transmitere, pentru eficientizarea procesului de soluționare a contestațiilor.

Administrația Fondului pentru Mediu face precizarea, într-un comunicat de presă, că în Comitetul Director al AFM din 10 octombrie 2017 au fost avizate spre respingere 1628 de dosare aferente județelor aflate pe lista de pe site-ul A.F.M. Procesul de analiză s-a efectuat după același algoritm, respectiv set de 50 dosare analizate în ordinea alfabetică a județelor și cronologică pentru înregistrările din același județ.

 

Lasă un comentariu