Timp de 60 de zile, Lucrări de întreținere și reparații curente la Barajul de priză de apă nr. 2 din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș a demarat, din prima jumătate a lunii, octombrie, lucrări de reparații curente și capitale la barajul de priză de apă nr.2 (barajul nou) din Târgu-Mureș, a căror valoare este de 550 000 lei. Fondurile sunt asigurate din sursele proprii ale Administrației Bazinale de Apă Mureș.

S-au realizat reparații stavile plane și batardouri, înlocuire garnituri de etanșare, reparații la sistemele de acționare (ridicare/coborâre). În această perioadă, se execută zidărie cu mortar special (torcretare) la componentele din beton ale barajului (culee, pile). Investiția este absolut necesară pentru funcționarea în siguranță a barajului de priză de apă, precizează conducerea Administrației Bazinale de Apă Mureș.

Aceste lucrări specifice urmează a se desfășura pentru o perioadă de 60 de zile. Se derulează în baza Programului anual de gospodărire a apelor și care, datorită complexității lor, presupun anumite operațiuni de ridicare/coborâre a nivelurilor, care, coroborate cu prognoza și eventualele precipitații, nu se pot executa decât în perioadele secetoase.

Primăria municipiului Târgu-Mureș, S.C. Azomureș S.A., S.N.G.N. Romgaz S.A., alți agenți economici care utilizează apa brută, precum și Asociațiile pescarilor sportivi au fost informate despre intervenții. De asemenea, au fost anunțate și Agenția pentru Protecția Mediului Mureș și Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Mureș susținea ing. Cristian Bratanovici, directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș. Domnia sa adăuga: ,, Dorim să ne cerem scuze pentru eventualele situații neplăcute, în special locuitorilor riverani, și vă asigurăm că vom acționa cu cea mai mare atenție și profesionalism, astfel încât disconfortul creat să fie minim".

 

Lasă un comentariu