Hetiurenii se pregătesc pentru Balul Strugurilor

Distribuie pe:

Satul Hetiur, comunitate arondată municipiului Sighișoara, este cunoscut pentru dragostea și atașamentul localnicilor față de tradițiile și obiceiurile moștenite din strămoși. Mai ales tinerii se dovedesc a fi buni păstrători de datini, implicându-se în valorificarea bogatului tezaur folcloric al locului, a tot ce are așezarea mai reprezentativ.

În ideea păstrării și promovării tradițiilor, la inițiativa familiei Dionisie și Oana Balu, a fost constituit, în 2016, Ansamblul de dansuri „Junii Hetiurului", avându-i ca instructori pe foștii dansatori ai unor ansambluri sighișorene demult desființate, Mihai Moldovan, Doru Deac și Mădălina Vodă, care contribuie din plin la îmbogățirea repertoriului scenic cu noi jocuri populare.

Printre manifestările deja intrate în tradiție se numără festivalul „Acasă de Armindeni", „Sărbătoarea Armindenului", Balul de Crăciun, toate cu participare masivă tinerilor.

În această perioadă de toamnă, în plin cules al viilor, este în pregătire un eveniment „de sezon", și anume, Balul Strugurilor, manifestare ce va fi găzduită de Căminul cultural din localitate.

Lasă un comentariu