Beneficiile utilizării semințelor certificate

Distribuie pe:

Alianța Industriei Semințelor din România, în colaborare cu Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor, Laboratorul central pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor și Inspectoratele Teritoriale pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor din Mureș, Botoșani și Slatina, au organizat trei evenimente cu tema “Ziua semințelor certificate”. Cu acest prilej, s-a prezentat importanța și beneficiile utilizării semințelor certificate pentru fermieri. Reprezentanții ISTIS au realizat o expunere a lucrării “Semințele certificate - rezultatul creațiilor vegetale și al testării”, precum și etapele înregistrării soiurilor noi și acordării protecției juridice a noilor soiuri.

La acestea, derulate în perioada 17 octombrie - 7 noiembrie, au participat directorul ISTIS, Mihai Popescu, alături de directorul tehnic, Alexandru Bran, reprezentanți ai direcțiilor agricole, ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ai oficiilor fitosanitare și ai Oficiilor Județene pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, precum și fermieri.

Evenimentele, structurate într-o caravană destinată prezentării beneficiilor semințelor certificate au început în 2016, la Centrul pentru Testarea Soiurilor Negrești, județul Vaslui, au continuat în 2017 la Brăila și Craiova și au ajuns în 2018 la Târgu-Mureș, Botoșani și Slatina, urmând ca în 2019 să fie organizate și în alte localități din țară, în vederea informării fermierilor cu privire la calitatea semințelor certificate și beneficiile utilizării acestora, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Lasă un comentariu