Pisica și bolul valoros

Distribuie pe:

Undeva în Orient, un domn elegant, cu pălărie, cu mustața răsucită și baston se plimba într-un oraș ca oricare altul din acele părți. La un moment dat a observat o pisică, care mânca dintr-un bol antic. Uitându-se mai atent acesta și-a dat seama că bolul era un obiect valoros și și-a făcut repede un plan: să cumpere pisica și să ceară și bolul bonus, iar apoi să-l vândă în Londra. Așa că a bătut la poarta casei unde era pisica și a ieșit stăpânul casei.

- Dragă domnule, călătoresc mult, mă plimb din loc în loc, însă o pisică așa gingașă ca a dumneavoastră n-am văzut în viața mea! Credeți că ar fi cu putință să mi-o vindeți?

- Oh, e pisica mea dragă, mă apară de șoareci, și face parte din familia noastră! Dar pentru un domn stilat ca dumneavoastră voi face o excepție. V-aș putea vinde pisica pentru 12 dinari.

- Înțeleg că sunteți la fel ca și mine, un iubitor de pisici, și pentru că știu cât de greu trebuie să vă fie să renunțați la ea, vă ofer 15 dinari!

- Dumneavoastră dragă domnule, v-o încredințez cu sufletul împăcat.

- Știți, am văzut că îi place să mănânce din bolul acesta. Oare credeți că ar fi corect să o despărțim de el, mai ales că o să mergem departe într-o lume pe care ea nu o cunoaște deloc? Vă mai las încă 5 dinari și pentru bol, fie de la mine. Vreau să-i ofer cea mai bună viață!

- Oh! Asta nu se poate, bolul nu pot să-l vând! Cu ajutorul lui, dumneavoastră mi-ați cumpărat a opta pisică în această săptămână!

Lasă un comentariu