Comuna Batoș s-a situate pe locul I în Campania de educație ecologică și mediu „ECOATITUDINE" ediția 2017

Distribuie pe:

La campania „ECOATITUDINE" ediția 2017, au participat 11 unități administrativ teritoriale cu 14 școli din județul Mureș. Orașul Sovata a participat cu 2 școli, orașele Miercurea Nirajului și Sângeorgiu de Pădure cu câte o școală, comuna Batoș cu 3 școli, iar comunele Sânpaul, Gurghiu, Brâncovenești, Deda, Hodac, Ibănești și Vărgata cu câte o școală.

Scopul campaniei a fost schimbarea mentalității, care să determine atitudini eco, accentul fiind pus pe selectarea deșeurilor reciclabile astfel încât generațiile tinere să conștientizeze ca reutilizarea, reducerea și reciclarea sunt acțiuni ce stau la îndemâna fiecăruia dintre noi pentru protecția mediului înconjurător.

Campania „ECOATITUDINE" s-a desfășurat în perioada 31 martie - 31 octombrie 2017. La nivelul județului Mureș campania a fost derulată de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ECOLECT MUREȘ", cu susținerea UAT-urilor și școlilor sus menționate.

În cadrul campaniei „ECOATITUDINE" s-au desfășurat prezentări la toate școlile participante privind importanța colectării selective a deșeurilor reciclabile prin implicarea activă a elevilor, profesorilor și cetățenilor din localitățile înscrise în campanie. În acest sens s-au distribuit saci gospodăriilor din unitățile administrativ-teritoriale participante, de culoare galbenă pentru deșeurile din hârtie, carton, plastic și metal, iar saci verzi pentru deșeurile din sticlă. Aceste deșeuri reciclabile au fost colectate și transportate separat de operatorii de salubrizare, conform unui program prestabilit de ridicare a deșeurilor reciclabile.

În cadrul campaniei, școlile și gospodăriile din comuna Batoș au colectat cea mai mare cantitate de deșeuri reciclabile, peste 80 de tone, fapt pentru care aceste școli participante s-au situat pe locul I în județul Mureș, câștigând două table magnetice ca premiu, pe care domnul primar Cotoi Dumitru alături de managerii proiectului la nivel de țară, domnul Stere Crețu și reprezentanții ADI „ECOLECT MUREȘ" le-au înmânat la Școala Gimnazială Batoș - Structura Dedrad, comuna Batoș.

Pe locul II s-a situat comuna Sânpaul, cu o cantitate de deșeuri reciclabile de peste 10 tone, câștigând un pachet de papetărie și un set de mingi de sport, iar pe locul III situându-se comuna Gurghiu, cu o cantitate de deșeuri reciclabile colectate de aproximativ 9 t, fiind premiat cu un set de mingi de sport.

La Campania națională „ECOATITUDINE", ediția a 8-a au participat 14 județe, cu 230 de școli, cu peste 93.000 de elevi. Aceste județe au colectat 2450 t de hârtie, carton, plastic și metal. Organizatorii principali ai Campaniei au fost: FADI, ASOCIAȚIA BRAINSTORMING, ASOCIAȚIA IRIS TERRA GREEN și S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.

Lasă un comentariu