ÎN LOC SĂ FIM NEMULȚUMIȚI, PUTEM ALEGE SĂ FIM RECUNOSCĂTORI

Distribuie pe:

Fiecare persoană are momente în care este recunoscătoare pentru ceea ce are și alte momente când este nemulțumită profund. Este firesc să ne simțim uneori supărați, deprimați și dezamăgiți, la fel cum este firesc și să ne dorim să fim mai sănătoși, mai fericiți sau mai puțin confuzi.

Însă, psihologica.ro ne sfătuiește să nu ignorăm realitatea sau să ne reprimăm emoțiile, ci să ne acceptăm sentimentele, fără să ne agățăm de ele, alegând să fim recunoscători, chiar și în situații care, la prima vedere, par inacceptabile.

Oricine mă poate învăța sau să îmi ofere ceva - Persoana care ți-a tăiat calea în trafic s-ar putea să nu fie un egoist fără inimă, ci un om care a avut o zi grea și care se grăbește să ajungă acasă. Este enervant, într-adevăr, însă este și o oportunitate pentru tine de a învăța să fii răbdător.

Persoana care ți-a rupt inima nu este un sadic căruia îi place să te vadă suferind, ci un om care a fost rănit la fel ca tine și care a făcut tot ce a putut în situația dată. Da, este neplăcut, însă așa ai aflat mai multe despre tine și despre cum ar trebui să arate o relație fericită. S-ar putea să îți fie greu să adopți o astfel de mentalitate, însă odată ce vei reuși vei deveni o persoană mai puternică, mai înțeleaptă și mai plină de compasiune.

Există ceva valoros în fiecare provocare - Fiecare provocare conține în ea însăși semințele unor oportunități, însă nu este în regulă să treci în cealaltă extremă și să vezi în orice lucru o binecuvântare.

Nu îți aduce niciun beneficiu să te prefaci că nu ești șocat, trist sau dezamăgit de ceea ce se întâmplă, nu îți este de folos să îți ignori sentimentele care te încearcă în urma unei traume sau a unei tragedii.

Însă este posibil să conștientizezi că pot răsări lucruri bune și din durere. O pierdere poate însemna că s-a făcut loc pentru altceva mai bun.

Chiar dacă nu am ce îmi doresc, sunt norocos că am ce îmi trebuie - Foarte puțini oameni au tot ceea ce își doresc. Este adevărat că unii pot avea mai multe decât alții, însă cei mai mulți au doar speranțe care s-ar putea împlini cândva.

Toți oamenii au vise, obiective și ambiții. Vor lucruri, experiențe și oportunități noi. Vor să fie mai bogați, să aibă o viață mai frumoasă și, în general, să aibă sentimentul că merg înainte, nu că sunt trași înapoi.

Însă, dacă adună suișurile și coborâșurile, mulți oameni își dau seama că au tot ce au nevoie sau aproape tot. Au un loc unde să trăiască, au mâncare pe masă, au oameni dragi alături și au abilitatea de a obține tot ceea ce și-ar dori. Sigur, trebuie să ne gândim că sunt și persoane care nu au nici măcar nevoile de bază împlinite.

Lucrurile mărunte sunt, de fapt, mari - Dacă ții un jurnal al recunoștinței, îți vei da seama cât ești de norocos și câte lucruri bune ți se întâmplă zilnic.

Poate că nu primești în fiecare zi un nou job, nu te căsătorești cu dragostea vieții tale, nu reușești să aduci pe lume un copil sau să câștigi un milion.

Însă cele mai multe zâmbete și cele mai multe bucurii sunt generate de micile lucruri plăcute, de care ai parte și pe care le apreciezi în fiecare zi.

 

 

Lasă un comentariu