CĂRȚI DE SUFLET ȘI SIMȚIRE

Distribuie pe:

LILIANA MOLDOVAN este un nume care se afirmă tot mai mult în poezia mureșeană, ca și în proza de substanță pe care o scrie cu fiecare nouă apariție a cărților sale. De această dată ea ne-a surprins cu două cărți diferite ca gen, una de poezie și alta de interviuri, lansarea lor făcându-se la data de 21.11. 2017 în cadrul Bibliotecii Județene Mureș, în prezența unui numeros public, prieteni ai poeziei, și mulți prieteni de suflet ai Domniei sale. Prezentarea cărților și a autoarei a fost făcută de domnul VALENTIN MARICA și de MONICA AVRAM, directoarea bibliotecii.

În referire la volumul de interviuri ,,Convorbiri sub aura speranței", domnul Valentin Marica a subliniat că acesta este cel de-al patrulea volum de interviuri realizat cu persoane cu dizabilități, de această dată fiind vorba de cele cu deficiențe de vedere și de mobilitate.

Interviurile s-au transformat în ,,adevărate povești ai unor eroi ieșiți din labirintul unor neputințe", dar care prin dorință și perseverență, au urcat ,,muntele izbânzii" transformându-și viața într-o normalitate acceptabilă.

Dramatismul poveștilor se transformă în final într-un succes al vieții acolo unde neputința își află leacul vindecător: atunci când intervievatul își găsește utilitatea în viața publică, socială, afectivă.

Poveștile sunt emoționante, autorii lor sunt printre noi, cunoscuți, știuți, apreciați pentru ceea ce fac, pentru tăria lor de caracter, pentru voința de a nu accepta înfrângerea. În multe cazuri, noi, cei normali, suntem mai orbi decât ei, nevăzând frumosul acolo unde ei îl văd cu ochii sufletului, ei simțind bunătatea și iubirea acolo unde noi simțim doar ura, urâțenia și câte altele.

Cartea de debut în poezie, ,,O lume ca o declarație de dragoste" a fost bine apreciată de domnul Valentin Marica, ea fiind o carte scrisă cu multă simțire, cu smerenie, cu fior liric, poeziile semănând a fi mici eseuri, foarte promițătoare pentru acest gen, care cu siguranță că vor avea mare succes la cititori.

„Diploma de Suflet" primită din partea Ligii Scriitorilor Români - filiala Mureș, ca semn de apreciere a activității în plan literar (10 volume până acum), frumoasele buchete de flori primite din partea multor prieteni prezenți la această manifestare, aplauzele, poeziile cu care ne-a delectat autoarea, au dat o notă aparte, de intimitate, de căldură sufletească acestei foarte frumoase seri de toamnă târzie, într-un oraș zgribulit de frig, aflat de-acum sub asaltul primilor fulgi de nea, care anunță iarna ce va să vină cât de curând.

Lasă un comentariu