,,MÂNDRU SUNT CĂ SUNT ROMÂN"

Distribuie pe:

Sub genericul ,, MÂNDRU SUNT CĂ SUNT ROMÂN", luni, 27 noiembrie 2017, la Muzeul de Etnografie și Artă Populară din municipiul Târgu-Mureș, a avut loc un concurs cu tematică patriotică. Într-un cadru festiv, îmbrăcați în costume populare, copii de la cinci grădinițe din județul Mureș s-au întrecut în a răspunde cu FB. Acest eveniment a fost dedicat atât sărbătoririi Marii Uniri de la 1 Decembrie, cât și a Sfintelor Sărbători care se apropie.

Invitatul surpriză a fost soldatul Adrian din comuna mureșeană Gănești, micul patriot, bucuros pentru diplomă și tricolorul primit, dar și mândru că e român.

Prof. înv. preșcolar Cosma Victoria, de la grădinița Arlechino din municipiul Târgu-Mureș, a vorbit despre eveniment, subliniind: ,,În urmă cu patru ani, în toamna anului 2013, am inițiat un proiect educațional județean, care a funcționat până astăzi, sub genericul ,,MÂNDRU SUNT CĂ SUNT ROMÂN". Aceasta a fost ultima activitate din acest proiect, la care au participat cinci grădinițe din județul Mureș: Nazna, Ungheni, iar din municipiul Târgu-Mureș - Arlechino, Paradisul Copilăriei și Lumea Copiilor. Am avut o colaborare foarte bună pe parcursul celor 13 activități pe care le-am inițiat și le-am coordonat și susținut cu Muzeul de Etnografie și Artă Populară și Ansamblul Artistic Mureșul, cu care am avut o colaborare extraordinară, în special cu dl Țogorean Teodor. Acest proiect s-a bazat pe tradiții, obiceiuri, sentimentul patriotic, pe tot ceea ce ține de neamul nostru românesc, de valorile noastre naționale. Copiii au răspuns foarte bine, fiind foarte bine pregătiți de către doamnele educatoare."

Educatoarea Valentina Bologa, de la grădinița cu program din Nazna, a fost încântată de atmosfera de sărbătoare, în care copiii au socializat, au concurat și au cântat împreună.

Momentul inedit l-a constituit Hora Unirii, la care au luat parte toți cei prezenți, alături de îndrăgitele soliste de muzică populară Leontina Pop și Dorina Grad.

Cuprinși de emoție și de spiritul evenimentului, toți cei prezenți au dat mână cu mână, formând o adevărată horă.

 

Lasă un comentariu