Izbăvirea prin noi înșine

Distribuie pe:

Duminica trecută, 26 noiembrie, mii de românii au ieșit în stradă, manifestând împotriva inițiativelor legislative lansate de PSD-ALDE, o manifestare pașnică în care s-au strigat lozinci de genul „Nu suntem o națiune de hoți"! „Codruța o legă pe Olguța", „Jos Ciuma Roșie!"… Au fost și câteva incidente minore, provocate de speriatul cailor Jandarmeriei. Se pare că în spatele acestor manifestații sunt și liderii de la Sindicat, chiar și politicieni din opoziție. În replică, un lider PSD, Claudiu Ștefănescu, a declarat că se va organiza o contramanifestație de care să se audă pe Marte. Mă întreb, cu cine o vor organiza, fiindcă electoratul care i-a votat a rămas dezamăgit de „țopăiala" pesedistă, dovadă o întâlnire a tinerilor social democrați, unde participanții, chestionați de un reporter tv, au răspuns anapoda. Dincolo de faptul că habar nu aveau de doctrina social democrată, declarau că sunt înscriși în organizația de tineret PSD doar de două zile. Probabil, baronii social democrați vor racola, la „preț redus", un mic, o farfurie cu iahnie de fasole, „tineri și bătrâni disperați, dornici să câștige 50 de lei și să se plimbe gratuit cu autocarul până la București".

Anotimpul acesta, dintre toamnă și iarnă, cu ploi reci, lapoviță și ninsori, temperaturi scăzute, vânt și vijelii, nu prea este atractiv să ieși în stradă, mai ales că politicienii români, aleși de un număr redus de cetățeni cu drept de vot, potrivesc lucrurile tot cum le convine. Într-o democrație, chiar așa schiloadă, precum cea din România, dreptul la vot este garantat prin Constituție și reprezintă singura modalitate de a ne exprima opinia. Degeaba ieșim în stradă și strigăm lozinci împotriva Guvernului și Parlamentului, dacă la vot am stat cuminți la televizor, iar acum strigăm „hoții". Pe de altă parte, politicienii ajunși la putere își justifică neputințele, cu acuzații de genul „statul paralel" și miliardarul Soros, sunt în spatele insucceselor Gogoși de amăgit copii, fiindcă „statul paralel" este promovat și susținut tot de ei, iar miliardarul american a acordat o mulțime de burse pentru instruirea tinerilor valoroși în universități de prestigiu.

„Nu suntem o națiune de hoți"! strigă mulțimea ieșită în stradă. Oare, cele două categorii de hoți din România: hoții de mărunțișuri și hoții cu ștaif, cu gulere albe, în sânul cărui popor s-au născut? Ei nu fac parte din nația română ? Se strigă, „Dragnea a furat, să fie judecat!". Iarăși și iarăși mă întreb: de ce l-ați lăsat să fure? După ce a fost instruit de gașca lui Băsescu, în PDL, a fost infiltrat în PSD și a ajuns chiar în vârf, prin votul unor oameni cinstiți, care au crezut și cred în social democrație. Este adevărat că năravul hoției îl avem din vremea socialismului, când se fura din fostele CAP-urile, din fabrici și uzine. O distinsă doamnă fura carne de la Frigorifer, cu pachetele ascunse în chiloți, și ne-o oferea la un preț convenabil. Când am aflat cum scoate carnea pe poarta întreprinderii am refuzat să mai cumpăr, preferam să mănânc cartofi prăjiți stropiți cu mujdei de usturoi, să deschid geamul la bucătărie, să vadă vecinii de bloc, că iarăși mănânc carne. Hoția mare s-a petrecut după „revoluție", când s-au furat rulmenți, piulițe, ace de cusut, ață și toate mărunțișurile din fabrici, iar muncitorii au pornit marea afacere a vieții lor prin bișniță în Turcia, Polonia sau Ungaria. După ce a trecut și această etapă, a urmat marele jaf întreținut de Petre Roman, Văcăroiu și Convenția Democrată a țărăniștilor și liberalilor. S-a furat masiv după „revoluție", prin MEBO, prin Cuponiadă, FMI, Caritas, prin vânzarea Flotei României, iar Băsescu ne râde în barbă, scuipând printre dinți „Fraierilor, v-am păcălit". A fost apoi, Bancorexul, Banca Religiilor, Rompetrol, fostele IAS-uri lichidate, furate. Acum, bucureștenii și nu numai, ies în stradă și strigă, „Nu vrem să fim o națiune de hoți".

Se uită prea ușor că hoții de rând și cei cu ștaif sunt produsul societății românești. Acum, la marea sărbătoare națională, trebuie să ne primenim conștiința și să ne alegem pe viitor conducători cinstiți, fiindcă am fost admiși în marea familie europeană și în NATO. S-a cam terminat cu fariseismul și zeflemismul specific nației noastre. Dincolo de lozinci și manifestări de stradă să promovăm adevăratele valori ale unui neam care de-a lungul istoriei a dovedit că a făcut față încercărilor prin noi înșine.

Lasă un comentariu