Luduș - Arhimede, contemporanul nostru…

Distribuie pe:

La Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu" (director - prof. Adrian Banea) a avut loc Cercul pedagogic al profesorilor de fizică de la școlile gimnaziale din zona Luduș, Iernut, Sărmaș, activitate în cadrul căreia prof. Lorena Olaru a predat elevilor din clasa a VIII-a o lecție deschisă-model, cu tema „Legea lui Arhimede", prezentând resurse de pe platforma proiectului european NEXTLAB. Acesta promovează metode pedagogice noi, atractive, pentru studiul fizicii, informaticii și matematicii, încă de la vârste preșcolare.

Succesul actului pedagogic s-a datorat și dotării excelente al laboratorului, grație sponsorizărilor de la EON GAZ și fabrica SAMARCU, cei care au donat școlii 20 de calculatoare performante, respectiv aparatură de laborator în valoare de 20.000 de lei, incluzând o tabletă inteligentă, cu videoproiector performant și laptop.

„Profesorii trebuie să găsească echilibrul necesar între metodele tradiționale și cele newmedia, precum și moduri inedite, inspirate, inovatoare de utilizare a acestora din urmă", a conchis prof. Adrian Olaru, citat de ludusonline.ro.

Lasă un comentariu