Sala Sporturilor Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Sala a fost construită, ca investiție a Consiliului Național pentru Educație Fizică și Sport, prin C.J.E.F.S. Mureș, fiind dată în folosință în februarie 1978.

Sala are 2.000 de locuri pe scaune, 4 vestiare cu băi pentru sportivi, 2 vestiare cu baie pentru arbitrii, saună și bazin pentru refacerea sportivilor, sală de ședințe, alte anexe pentru depozitarea materialelor sportive.

Sala a fost administrată de C.S. Mureșul până în octombrie 1998, când a trecut în administrarea Direcției pentru Tineret și Sport. De atunci și până în prezent au fost realizate lucrări de reabilitare a hidroizolației, reabilitarea suprafeței de joc, a sistemului de iluminat, reabilitarea vestiarelor, a grupurilor sanitare pentru public, a fost amenajat, conform cerințelor actuale, un spațiu de control anti-doping, a fost refăcut sistemul de sonorizare.

Sala dispune de o centrală termică proprie și este dotată cu sistem de monitorizare a spectatorilor, precum și cu două tabele de scor performante, dispune, de asemenea, de dotări pentru desfășurarea competițiilor de nivel internațional la baschet, handbal, futsal, volei, de fapt, ramuri de sport la care sala a găzduit și găzduiește competiții de nivel internațional.

Competițiile mai importante din ultima perioadă au fost: Campionatul European U20 la baschet masculin 2008, Preliminariile Campionatului European de Futsal - grupa principală 2009, Preliminariile Campionatului European de handbal feminin ediția 2010 meciul România - Elveția, precum și alte întâlniri internaționale amicale.

Datorită particularității sale, unice în România, suprafața de joc fiind realizată din lemn de rezonanță de cea mai bună calitate, sala Sporturilor din Târgu-Mureș este o bază sportivă de interes național, fiind în atenția Federațiilor naționale pe ramuri de sport, în vederea organizării diferitelor competiții de nivel național și internațional.

Lasă un comentariu