Peste 300.000 de apeluri nejustificate la 112

Distribuie pe:

În cursul anului trecut, Dispeceratul Integrat de Urgență (DIU) 112 a preluat și gestionat apelurile de urgențe pentru SMURD - ISU, Serviciul de Ambulanță Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș și Poliția Locală - la nivel municipal, la nivel județean și la nivel regional, din punct de vedere al cazurilor destinate elicopterului SMURD.

Din totalul de 444.333 de apeluri recepționate, 125.277 au fost apeluri reale, iar 319.057 au fost apeluri false/nejustificate (în categoria apelurilor false intră alarme false, apeluri injurioase, apeluri silențioase). Cele mai multe apeluri - 98.000 - au fost preluate pentru Serviciul de Ambulanță Județean.

Potrivit reprezentanților DIU din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială al Municipiului Târgu-Mureș, în 2017, numărul apelurilor nejustificate a scăzut nesemnificativ față de anul anterior, fapt ce impune intensificarea campaniilor de informare în rândul populației, mai ales la nivelul unităților de învățământ.

Lasă un comentariu