O ȚIGARĂ PE ZI, LA FEL DE PERICULOASĂ CA FUMATUL INTENSIV

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Institutul Oncologic din Londra, citați de descopera.ro, susțin că persoanele care fumează fie și o singură țigară pe zi prezintă riscuri cu 50% mai mari să se îmbolnăvească de inimă și riscuri cu 30% mai mari de a suferi un atac vascular decât un nefumător.

„Dacă vor să își scadă riscul de a suferi un infarct sau un atac vascular, fumătorii ar trebui să renunțe complet la viciu, întrucât reducerea numărului de țigări fumate într-o zi nu ajută aproape deloc. Atâta vreme cât persoana fumează, oricât de puțin, sănătatea îi este pusă în foarte mare pericol.

În studiul nostru, am constatat că din 100 de oameni de vârstă medie care fumează 20 de țigări pe zi, 7 fac infarct sau atac vascular. În același timp, din 100 de persoane care fumează o

Cea mai mare amenințare pentru fumători nu este cancerul, ci complexul de boli cardiovasculare, acestea fiind asociate cu aproximativ 48% dintre decesele premature asociate cu fumatul.

A fost la modă în câteva țări ca fumătorii înrăiți să reducă numărul zilnic de țigări și să considere că în acest fel se feresc de riscurile de îmbolnăvire. Acest lucru este adevărat în cazul unor boli precum cancerul, dar împotriva bolilor cardiovasculare pe care fumătorii riscă să le dezvolte înainte de a face cancer, reducerea numărului de țigări nu oferă protecție. Fumătorii trebuie să renunțe complet la viciu dacă vor să își păstreze sănătatea.

Am demonstrat că persoanele care fumează o singură țigară pe zi prezintă jumătate din riscul de a face infarct și atac vascular al unui fumător care consumă un pachet pe zi.

Cei care încearcă să reducă numărul de țigări fumate zilnic cu ajutorul suplimentelor cu nicotină sau al țigărilor electronice au mai multe șanse să renunțe complet la viciu, singurul mod de a evita riscul de îmbolnăvire", explică oamenii de știință britanici.

singură țigară pe zi, trei fac infarct sau atac vascular. Riscul de a suferi astfel de afecțiuni grave este mai mare în cazul femeilor.

Lasă un comentariu