Americanii au de gând

Distribuie pe:

PHI Group, un fond american de investiții în domeniul resurselor naturale și în agricultură, și-a arătat intenția de a cultiva, în Transilvania, cannabis medicinal și alte plante curative, informează profit.ro.

Potrivit sursei citate, compania vizează și deschiderea unui centru pentru cei care caută tratamente naturiste. În majoritatea statelor din SUA și în multe țări din UE comercializarea acestui produs, în scop recreațional, este legalizată. Americanii au anunțat că vor construi în Transilvania un parc industrial, o centrală pe gaz, precum și sere pentru o agricultură organică și plante medicinale, sens în care vor crea o companie mixtă cu o firmă românească. PHI Group estimează că acest proiect va aduce venituri de 150 de milioane de dolari în anul fiscal 2019.

Marijuana medicinală este legală în România, dar pe piața locală nu există vreun produs pe bază de cannabis, iar autoritățile afirmă că, până în prezent, nimeni nu a depus vreo cerere pentru a introduce pe piață un astfel de produs, mai precizează sursa citată.

Pe de altă parte, potrivit phiglobal.com, PHI Group anunța, încă de la sfârșitul lunii mai 2017, că a semnat un acord de achiziție a 51% din Maxagro SRL, o companie românească din județul Timiș.

 

Lasă un comentariu