Caravana acţiunii „Azi sunt profu' tău de sport!" merge mai departe!!

Distribuie pe:

Marţi s-a jucat…popice!!

Alte sute de copii din judeţul Mureş vor primi, şi în săptămâna 27 februarie - 2 martie, Revista Junior Sport Mureş şi vor cunoaşte mari campioni mureşeni. Dar, pe 27 februarie a fost însă, o oră de sport cu totul aparte. De data aceasta elevii de clasa a V-a de la Şcoala Gimnazială „FRIEDRICH SCHILLER" din Târgu-Mureş au susţinut ora de educaţie fizică şi sport nu ca de obicei în şcoala lor, ci au fost invitaţi la sala de antrenamente. La care? La sala de antrenamente a unuia dintre cele mai titrate cluburi din lume de... popice, respectiv la Clubul Electromureş Romgaz Târgu-Mureş. Profă de sport? Însăşi Doina Baciu, o adevărată „legendă vie" a acestui sport, care se practică doar în Europa. La cei 60 de ani, împliniţi anul trecut, la o dată „istorică" (23 august), Doina Baciu este activă şi, mai mult, deseori printre principalele performere ale echipei sale, echipă care are în palmares, din anul 1985, anul înfiinţării secţiei la Electromureş, zeci de trofee cucerite, pe plan intern sau internaţional, mai exact 47. Dintre acestea, 40 sunt câştigate pe plan intern, cu 27 de titluri la senioare, 11 la junioare şi 2 Cupe ale României, competiţie recent introdusă în calendarul competiţional. Vorbim doar despre echipa feminină, care a reuşit să cucerească şi de 4 ori Cupa Mondială (1986, 1987, 1999, 2005), de 2 ori Liga Campionilor (2002 şi 2006) şi o dată Cupa Europei (2014). Pe lângă rezultatele cu echipa de club, Doina Baciu a fost campioană mondială cu Reprezentativa României (Novi Sad-2005), de trei ori medaliată cu argint (München-1986, Kosice-2007 şi Sarajevo-2011) şi de două ori cu bronz (Braşov-2004 şi Banja Luka-2008). Toate aceste reuşite au fost obţinute cu echipa de club sau reprezentativa României. La acestea se adaugă multe alte titluri la individual, cinci mondiale, dar la cele naţionale nu le mai ştie numărul, sunt peste o sută. Este, fără îndoială, cea mai titrată lansatoare a sportului popicelor din România. Întâlnirea cu o asemenea campioană şi mai ales cunoaşterea tainelor acestui sport a fost bine primită de cei mici.

La Râciu, de „Ziua Şcolii", se va juca şi fotbal!

Pe 28 februarie, la ora 10.00, ducem caravana Junior Sport şi implicit acţiunea „Azi sunt profu' tău de sport!", din nou, în comuna Râciu, unde atunci se va sărbători „Ziua şcolii". După ce au jucat, în cadrul acţiunii noastre, handbal şi fotbal cu fotbalistul reghinean Traian Bendorfean, elevii Şcolii gimnaziale „Gheorghe Şincai" din localitate vor avea ocazia să joace fotbal şi cu Horaţiu Cioloboc, fotbalistul mureşean pe care îl ştie o ţară întreagă - a jucat la Metalotehnica Târgu-Mureş, ASA Târgu-Mureş , Universitatea Craiova, Oţelul Galaţi sau Universitatea Cluj, Gloria Bistriţa. De altfel, Horaţiu Cioloboc este şi cetăţean de onoare al comunei Râciu.

Revista Junior Sport - partener media la Gala sportului sărmăşan

Acţiunea „Azi sunt profu' tău de sport!" va susţine cea de-a treia oră de sport din această săptămână în oraşul Sărmaşu, pe 2 martie, la ora 11.00. Elevii din Sărmaşu, dar şi din comunele din acea zonă, vor avea ocazia să-l cunoască pe Iuliu Hajnal, fotbalistul ce a activat la ASA Târgu-Mureş, considerat cel mai popular sportiv al judeţului Mureş. Imediat după acţiunea noastră, tot în sala de sport din oraş, va avea loc un frumos eveniment, ce va debuta în acest an, respectiv Gala Sportului Sărmăşan, eveniment iniţiat de Primăria oraşului Sărmaşu şi la care Revista Junior Sport este partener media.

Acţiunea „Azi sunt profu' tău de sport!" va continua până când şi restul de exemplare din Revista Junior Sport Mureş, editate şi tipărite cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş şi al administraţiilor locale din localităţile Reghin, Iernut, Luduş, Ungheni, Sărmaşu, Deda, Râciu, Batoş, Răstoliţa, Solovăstru, Ruşii Munţi, Suseni, Iclănzel, Ibăneşti şi Voivodeni, vor fi distribuite, gratuit, elevilor din acest judeţ.

Acţiunea „Azi sunt profu' tău de sport!" face parte din Caravana Junior Sport - proiect naţional, prima oprire Mureş, proiect iniţiat şi demarat de Asociaţia Junior Sport din august 2017, în cadrul căruia Consiliul Judeţean Mureş este partener principal. Atât Revista Junior Sport Mureş, cât şi Acţiunea „Azi sunt profu' tău de sport!", care este organizată în numele Asociaţiei Junior Sport de către Asociaţia Sportul Pentru Toţi Reghin, beneficiază de susţinerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Mureş, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

Acţiunea „Azi sunt profu' tău de sport!" este deja iniţiată şi organizată de către Asociaţia Junior Sport de peste 2 ani, în Bucureşti (unde deja a ajuns la cea de-a doua ediţie), iar orele de educaţie fizică şi sport au fost susţinute de mari sportivi români, care au promovat şi promovează şi sub această formă, beneficiile educaţiei fizice şi sportului în rândul copiilor.

Lasă un comentariu