SOLUŢII SIMPLE PENTRU CURĂŢAREA OBIECTELOR CASNICE

Distribuie pe:

Pentru că specialiştii ne atrag atenţia asupra riscurilor pe care le reprezintă pentru sănătate produsele moderne de curăţenie din cauza chimicalelor pe care le conţin, vă prezentăm câteva soluţii simple, mai puţin periculoase, însă cel puţin la fel de eficiente în curăţarea obiectelor din casă.

Cuptorul cu microunde - Dacă ai un cuptor cu microunde din inox, te poţi baza pe ajutorul pastei de dinţi pentru a-l curăţa. Aplică un strat de pastă de dinţi, lasă-l să acţioneze câteva minute, apoi îndepărtează cu apă şi o lavetă moale.

Grăsimea arsă de pe tăvi şi tigăi - Cel mai simplu se îndepărtează cu bicarbonat de sodiu. Se pune apă fierbinte în tavă sau tigaie, apoi se adaugă detergent de vase şi bicarbonat de sodiu. Se lasă preparatul să acţioneze timp de 10-15 minute, apoi grăsimea întărită se va desprinde foarte uşor.

Tacâmuri - Dacă tacâmurile şi-au pierdut luciul, fierbe-le într-o apă în care ai adăugat, în prealabil, câteva cubuleţe de roşii. Lasă-le să fiarbă timp de 30 de minute, iar la final tacâmurile vor arăta ca noi!

Depuneri de calcar - Dacă petele sunt mai vechi, se aplică oţet alb direct pe ele. Lasă oţetul să acţioneze, apoi îndepărtează-l cu o lavetă îmbibată în apă fierbinte. Dacă petele sunt superficiale, se prepară un amestec din apă şi oţet, care se pulverizează la nivelul petelor, apoi se şterge cu o lavetă umedă.

Hota - Soluţia pentru curăţarea geamurilor degresează cu brio hota şi elimină imediat murdăria lipită de aceasta. Dacă nu avem la îndemână soluţie pentru geamuri, putem încerca să curăţăm hota cu spirt sau alcool.

Lasă un comentariu