Adunarea Generală a Ligii Asociaţiilor de Proprietari Mureş

Distribuie pe:

În cursul acestei săptămâni, în sala nr. 45 din Primăria Târgu-Mureş, a avut loc Adunarea Generală a Ligii Asociaţiilor de Proprietari Mureş. Ordinea de zi a şedinţei a inclus: Raportul de activitate şi cel privind execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli; aprobarea Proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017; Diverse (schimbarea furnizorului de energie electrică; asigurarea locuinţelor; soluţionarea alternativă a litigiilor; evaluarea serviciilor comunitare; noutăţi legate de fiscalitate, contabilitate, legislaţie etc.).

Invitat de onoare a fost domnul Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Habitat (nn. liga naţională), care a făcut precizări referitoare la stadiul proiectului Legii privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, precum şi Moldovan Călin, consilier local, membru al consiliului director al unui Program de încasare online a cheltuielilor de funcţionare, de către asociaţiile de proprietari .

Reprezentanţii Enel au vorbit despre soluţiile alternative privind furnizarea de energie electrică, inclusiv către consumatorii casnici.

Au fost prezenţi peste 70 de preşedinţi, administratori şi cenzori ai asociaţiilor de proprietari afiliate, aflăm de la ing. Rus Dumitru, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari Mureş. Domnia sa a discutat şi despre creşterea îngrijorătoare a poluării, inclusiv de la centralele termice de apartament. Totodată, a menţionat că există confirmarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, că unii parametri depăşesc limitele normale. Preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari Mureş a subliniat că trebuie luate măsuri, mai ales că există directive europene în acest sens. De asemenea, a readus în atenţia celor prezenţi la şedinţă, un proiect mai vechi privind aducţiunea de apă de la Răstoliţa şi a lansat, prin asociaţiile de prorietari, o consultare publică în acest sens.

Lasă un comentariu