La Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu" „Elevii au talent"

Ediţia a VI-a a Concursului Şcolar „Elevii au talent", organizat de Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu", s-a derulat, în primele zile ale lunii martie, în Sala Festivă „C-tin Brâncuşi" din Tg.-Mureş. Ideea fericită a unei televiziuni de a bucura sufletele românilor dându-le şansa de a-şi dezvălui talentul publicului larg a prins repede şi la Gimnaziul ,,Tudor Vladimirescu". A fost destul să ne întrebăm acum 7 ani „ce-ar fi dacă..." şi aşa s-a născut „Elevii au talent", un concurs ajuns acum la a VI-a ediţie. Concursul se adresează elevilor şcolii noastre, care au concurat la două categorii: amatori şi profesionişti.

La „Amatori" au participat elevi care, pe lângă preocupările specifice de şcolari, şi-au dezvoltat abilităţi sau talente artistice, sportive sau de îndemânare. Programul serii a fost unul variat, pentru că elevii noştri au foarte multe veleităţi şi, evident, sunt talentaţi! Momente muzicale deosebite au fost oferite de elevele Ban Mara (VI A), Obreja Verona (IV A), Belbe Aimee (VI B), Luţă Elsa (VIII A) şi Dima Lorena (I B). Elevii claselor a IV-a A şi a IV-a B, Flora Andrei, Vultur Rareş, Mailat Rareş, Creţu Bogdan, Szabo Norbert ne-au uimit cu un exerciţiu de îndemânare kendama. Un moment diafan de dans contemporan a fost pus în scenă de Sos Alexia Vivien (III C), iar elevele Găzdac Gabriela (I B), Miki Cosmina (VIII A), Moldovan Cezara (V B) şi Bîta Alexia (VI A) ne-au încântat cu dans modern. Şi pentru că şcoala noastră încurajează diveristatea şi talentele din orice domeniu, elevul Csermak Felix (II B) ne-a prezentat un moment artistic recitativ intitulat „Micul Prinţ", Roşiu Rafael (III B) a venit cu un număr de magie, Nistor Diana (V A) a intepretat un cântec popular, elevele clasei a V-a C: Demeter Anetta, Szilágyi Andrea, Székely Bernadette, Kilyen Nora au avut un moment muzical şi de îndemânare „Cups", iar trupa de teatru a clasei a V-a B, Bălaj Cezara, Modovan Cezara, Hriscu Theola, Belean Denis au prezentat scenetă - „Curaj, câinele fricos", episodul „Perfect", un moment coordonat de doamna prof. Lavinia Moldovan.

„Prietenii mei minunaţi"

Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu" derulează al doilea an al Proiectului de Parteneriat intitulat „Prietenii mei minunaţi", ce presupune o colaborare cu CSEI nr. 2 şi organizarea unor activităţi în comun în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară. Dacă luna trecută elevii de la CSEI nr. 2 ne-au vizitat şcoala pentru activitatea „Jocuri în zăpadă", luna aceasta i-am invitat la „Elevii au talent". Au răspuns invitaţiei noastre elevii coordonaţi de d-na prof. Alina Văidean, care au venit cu momente de dans modern: Moişanu Darius, Banga Cristian, Rad Attila, Calo Ioan (cu trupa „The Boys") şi eleva Varga Alina.

La „Profesionişti", o categorie aparte pentru elevii care îşi şlefuiesc talentele în cadrul cluburilor sau Palatului Copiilor, au participat: Fărcaş Sorana (IV B) şi Oprea Alexia (IV A) cu interpretare cântec, Chirteş Lorena (II B) cu o demonstraţie de Taekwondo, Mureşan Ariana (VIII A) cu un dans hip-hop, Strete Alexia (VII A) cu un moment de gimnastică acrobatică.

Juriul a fost constituit din cadre didactice de la alte unităţi de învăţământ din zonă: doamna director a Şcolii Gimnaziale „Emil Drăgan" Ungheni, prof. Bianca Teth, d-na prof. Iulia Luca (Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu" Tg.-Mureş), d-na prof. Petruţa Vodă (Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" Tg.-Mureş),

d-na prof. Adriana Boiti (Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul" Tg.-Mureş), dl prof. Dragoş Zaharie (Şcoala Gimnazială „Emil Drăgan" Ungheni). În notarea momentelor, juriul a ţinut cont de calitatea şi dificultatea interpretării, originalitatea momentului, prezenţa scenică şi personalitatea concurenţilor, şi, nu în ultimul rând, de efectul momentului asupra publicului.

În pauza de jurizare, câştigătoarea de anul trecut, campioana noastră Monica Duca din clasa a VII-a B, ne-a încântat privirile cu un moment de gimnastică acrobatică, iar artistul de muzică populară Bogdan Orban, fost elev al şcolii noastre, ne-a oferit un moment muzical de valoare, care a adunat în horă participanţi şi spectatori deopotrivă!

Câştigători în lupta cu propriile emoţii

Din donaţiile oferite de cadrele didactice ale unităţii noastre, precum şi din vânzarea biletelor, s-a adunat un fond în valoare de 860 RON, din care au fost premiaţi concurenţii. La categoria „Profesionişti", premiul cel mare a fost obţinut de micuţa Fărcaş Sorana, cu „Lumea mea, un cântec". La categoria „Copiii Speciali", trupa „The Boys" a obţinut Premiul Special al Juriului, în valoare de 100 RON, iar eleva Alina Varga a obţinut Menţiune. La categoria „Amatori", eleva Miki Cosmina a fost fericita câştigătoare a premiului I şi a sumei de 310 RON, cu un colaj muzical k-pop, interpretat cu multă pasiune, elevele clasei a V-a C, Demeter Anetta, Szilágyi Andrea, Székely Bernadette, Kilyen Nora au obţinut premiul II pentru „Cups" şi suma de 150 RON, iar premiul III şi suma de 100 RON a fost atribuit elevei Elsa Luţă, pentru o interpretare muzicală deosebită.

Spectacolul a fost unul de valoare şi a adus zâmbete pe feţele tuturor şi soare în sufletele spectatorilor. Şi chiar dacă nu toţi concurenţii au plecat acasă cu premii, toţi au ieşit câştigători în lupta cu propriile emoţii şi au câştigat stimă de sine, admiraţie şi respect pentru talentul lor sau pentru efortul depus în orele de pregătire, cât şi pentru curajul de a urca pe scenă în faţa unui public atât de numeros.

 

Lasă un comentariu