Concursul pentru liceeni „Spune Povestea Locului Tău", ediţia a IV-a

Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, împreună cu Asociaţia Studenţească PhiloHistoRiSs organizează concursul de istorie locală pentru liceeni „Spune Povestea Locului Tău", în perioada 11-12 mai 2018, care anul acesta a ajuns la ediţia a IV-a.

Concursul va avea două probe, prima care constă în redactarea unei lucrări cu caracter ştiinţific pe o temă de istorie locală (la alegerea participanţilor; un eveniment, o personalitate), iar proba a doua presupune susţinerea orală a lucrărilor selectate, la Facultatea de Istorie şi Filosofie din Cluj-Napoca, în luna mai, iar materialele cele mai bune vor fi premiate.

La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII, în echipaje formate din două persoane şi care studiază la licee din judeţele: Cluj, Alba, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mureş, Sălaj, Hunedoara, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Maramureş, Harghita, Sibiu, Braşov şi Covasna.

Concursul de istorie locală pentru liceeni „Spune Povestea Locului Tău" reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale Asociaţiei PhiloHistoRiSs. Scopul evenimentului este acela de a promova studiul istoriei locale în rândul elevilor de liceu din judeţele mai sus menţionate.

Asociaţia Studenţească PhiloHistoRiSs s-a înfiinţat în septembrie 2014, iar scopul ei constă în dezvoltărea personală şi profesională a studenţilor Facultăţii de Istorie şi Filosofie şi a relaţiilor dintre aceştia, prin intermediul unor activităţi în domeniile: istorie, filosofie, studii culturale, ştiinţe ale comunicării, relaţii internaţionale şi studii europene, ştiinţe politice. De asemenea, asociaţia urmăreşte îmbunătăţirea şi promovarea imaginii Facultăţii.

Pentru mai multe informaţii, dar şi pentru consultarea regulamentului concursului „Spune Povestea Locului Tău", accesaţi adresa https://asphilohistoriss.wordpress.com/

Lasă un comentariu