DOUĂ SĂRBĂTORI SPORTIVE, LA LUDUŞ

Distribuie pe:

Prima, a avut loc miercuri, 7 martie 2018, la Primăria oraşului, în biroul primarului Cristian Ioan Moldovan, în prezenţa consilierilor prof. Liviu Botezan şi jurist Sebastian Căpuşan. Sărbătoritul a fost Ciprian Tapaszto, fiu al Luduşului, membru al Clubului „Paco Power Gym", practicant al disciplinei sportive skandenberg, multiplu campion al României, campion al Marii Britanii, campion european, participant la Word Armwestling League, de la Las Vegas din SUA, ceea ce se traduce prin acceptarea sportivului luduşean în elita skandenbergului mondial.

Apreciindu-i aceste excepţionale rezultate, Consiliul Local Luduş i-a conferit recent Diploma şi Placheta de Merit. După ce i-a înmânat distincţiile, primarul Cristian Moldovan a declarat:

„Sunt onorat că am avut prilejul să îi înmânez sportivului Ciprian Istvan Tapaszto, Diploma şi Placheta de Merit a Primăriei şi Consiliului Local Luduş. Citindu-i CV-ul am rămas sur-prins că din Luduş s-a ridicat un sportiv de talie naţională şi internaţională.

Să dea Dumnezeu să-ţi continui performanţele sportive, spre cinstea ta şi onoarea oraşului natal".

Mulţumind pentru distincţii, Ciprian Tapaszto a mărturisit: „Titlurile de campion au valoare numai dacă sunt recunoscute şi apreciate de comunitatea în care trăieşti. Drept mulţumire şi în amintirea acestui moment sărbătoresc, vă rog, domnule primar să primiţi un tricou de membru al clubului londonez de skandenberg şi o cană personalizată."

La o ceşcuţă de cafea, sărbătoritul a rememorat momentele vieţii sale care pot fi acceptate de copiii şi tinerii de astăzi ca modele pentru o viaţă sportivă. Cu dragoste a vorbit despre actuala sa activitate de profesor de sport la şcoli din Iclandul Mare şi Iernut, despre colaborarea sa cu Asociaţia „Sportul pentru toţi", din Reghin.

* * *

A doua sărbătoare a avut loc luni, 12 martie 2018, în Sala de sport a oraşului, în organizarea Asociaţiei „SPORTUL PENTRU TOŢI", din Reghin şi a Primăriei oraşului Luduş. Au fost sărbătoriţi sportivii luduşeni Ella Kovacs, campioană naţională, europeană şi mondială la atletism, Ciprian Tapaszto, campion al României, al Europei, al Marii Britanii, la skandenberg, Lavinia Bologa, campioană naţională la judo, Ionuţ Bica, campion mondial la fotbal-tenis, Alexandru Cârpaci, campion naţional şi european la maraton seniori. Au fost prezenţi profesorii de sport Cosmin Botezan, Cosmin Gânj, Enyedi Mihai, Ciprian Borz, Gabriel Rotaru, Emil Stan, Kolosvary Eduard şi Ambruş Gyozo, însoţiţi de elevii lor de la şcolile generale Nr. 1 şi „Ioan Vlăduţiu", de la Liceul Tehnologic.

Sărbătoarea a debutat cu intonarea Imnului Naţional „Deşteaptă-te române", aşa cum se cuvine la fiecare eveniment oficial, cu public, în anul CENTENARULUI MARII UNIRI, 1918-2018.

Despre semnificaţiile sărbătorii au vorbit reprezentantul Asociaţiei „Sportul pentru toţi", din Reghin, domnul Alin Romulus Păcurar, Maestru Emerit al Sportului, mare campion la lupte, primarul Luduşului, Cristian Moldovan, judocan şi profesor de sport, Dorin Grama, prezentatorul evenimentului şi sportivii sărbătoriţi. În segmentul „AZI SUNT PROFU' TĂU DE SPORT", au fost rostite cu sinceritate îndemnurile adresate elevilor: „Faceţi sport şi în afara orelor de educaţie fizică! Petreceţi cât mai mult timp în aer liber, pe terenurile şi în sălile de sport! Învăţaţi de la noi că mişcarea este viaţă şi viaţa este mişcare."

Când marii campioni luduşeni au mărturisit cât de emoţionaţi au fost atunci când Drapelul Naţional al României era înălţat pe cel mai înalt catarg, în acordurile Imnului Naţional al României, din 400 de piepturi s-a scandat ROMÂNIA! ROMÂNIA! ROMÂNIA!

Sărbătoarea de la Luduş s-a încheiat cu o lecţie de sport model susţinută de profesorul Ciprian Tapaszto, cu un campionat la masa de skandenberg şi cu speranţa că asemenea evenimente să mai aibă loc şi în viitor.

Lasă un comentariu