„LOUIS PASTEUR, FONDATORUL MEDICINEI MODERNE"

Distribuie pe:

Un director al unei şcoli din Franţa a fost complet dezamăgit de unul dintre elevii din şcoala sa. La sfârşitul anului a scris despre el: „Este cel mai slab, cel mai dezordonat şi cel mai nepromiţător elev din şcoală"!

După 50 de ani, când directorul nu mai era în viaţă, s-a organizat un referendum prin care urma să fie desemnată cea mai influentă personalitate a Franţei, din toate timpurile. Prin vot popular a fost ales tocmai acest elev slab, dezordonat şi nepromiţător. Numele lui era Louis Pasteur, fondatorul medicinei moderne.

În onoarea lui, s-a decretat o sărbătoare naţională. Fiind bolnav şi în vârstă de 73 de ani, Louis Pasteur n-a putut participa la manifestările organizate pentru el la Paris. Cu această ocazie, el a trimis însă un mesaj, care a fost citit de fiul său. „Viitorul nu aparţine cuceritorilor, ci slujitorilor!" Nu cei care se pregătesc să cucerească lumea vor domina viitorul, ci acei ce sunt gata să-i slujească pe semeni. Louis Pasteur şi-a dedicat viaţa unui singur scop şi l-a atins.

 

Lasă un comentariu