Mâine, 24 martie, ORA PĂMÂNTULUI

Distribuie pe:

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii din întreaga lume sting luminile timp de o oră, marcând astfel cel mai mare eveniment de mediu din istorie - Ora Pământului (Earth Hour).

La iniţiativa WWF- Australia, pe 31 martie 2007, peste 2,2 milioane de oameni şi 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au ieşit atunci pe străzile oraşului, sărbătorind Pământul în diferite feluri: petreceri şi concerte fără surse de electricitate, observaţii astronomice, picnicuri în familie la lumina lumânării, plimbări cu bicicleta etc.

Bazat pe îndemnul de a stinge lumina pentru o oră, Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, marcat în ultima zi de sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încât toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20.30-21.30.

România se alătură, şi în acest an, celor peste 7.000 de oraşe din 180 de ţări, atrăgând atenţia asupra necesităţii mai multor acţiuni concrete în rezolvarea problemelor de mediu, din ce în ce mai acute. (sursa: ora-pamantului.ro)

Lasă un comentariu