Se încurajează înfiinţarea şi dezvoltarea formelor asociative în agricultură

Distribuie pe:

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) informează că se află în desfăşurare licitaţia deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înfiinţării şi dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol".

La nivel naţional, procedura a fost lansată pe şapte loturi, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale din domeniul achiziţiilor publice şi ale Măsurii 2 „Servicii de consiliere, servicii de gestionare a fermei şi servicii de înlocuire în cadrul fermei", din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 martie, ora 16.

Conform MADR, la nivel naţional, se preconizează consilierea a 10.000 de producători agricoli.

În LOT 7 sunt incluse judeţele Sibiu, Alba, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş, cu un număr de 1.488 de producători agricoli consiliaţi. De asemenea, numărul de forme asociative înfiinţate şi dezvoltate, maximum 50, din care minimum un grup de producători agricoli recunoscut conform legislaţiei naţionale în vigoare.

Contractul are ca obiect achiziţia serviciilor de consiliere pentru înfiinţarea formelor asociative ale producătorilor agricoli, respectiv societăţi/cooperative agricole/grupuri de producători, în conformitate cu legislaţia naţională în vigoare şi dezvoltarea acestora, prin întocmirea de planuri de afaceri şi are o valoare estimată fără TVA de 15.914.500 RON pentru toate cele şapte loturi.

Contractul este finanţat din fondurile FEADR (fonduri comunitare) prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Măsura 2 „Servicii de consiliere, servicii de gestionare a fermei şi servicii de înlocuire în cadrul fermei", se arată în comunicatul de presă al MADR.

 

Lasă un comentariu