S-a lansat proiectul local „Teatru forum antidrog"

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni, Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş, a lansat proiectul local „Teatru forum antidrog". Acesta urmează să fie implementat la nivelul judeţului Mureş în perioada martie - decembrie.

Conferinţa de presă dedicată evenimentului a avut loc la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş. Agenda activităţii a inclus prezentarea informaţiilor referitoare la proiectul local „Teatru forum antidrog", derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Palatul Copiilor Târgu-Mureş şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş. De asemenea, au fost co-municate rezultatele studiului local privind consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite în rândul elevilor din învăţământul liceal şi profesional din judeţul Mureş. Totodată, s-a vorbit despre cea de-a XV-a ediţie a concursului naţional „Mesajul meu antidrog".

Proiectul are ca obiective specifice dezvoltarea, pentru zece tineri cu vârste cuprinse între 15-19 ani, competenţelor de a furniza servicii de educaţie non-formală - Teatru Forum (instrument social de intervenţie comunitară); dezvoltarea abilităţilor de viaţă (accentul pe spirit civic, rezolvare de probleme, luarea deciziilor, comunicare eficientă), pentru 30 de liceeni cu vârste cuprinse între 15-19 ani din zece licee din judeţul Mureş, care se vor implica în piesa de teatru forum care va fi jucată, precum şi creşterea numărului de activităţi culturale adresate celor 300 de elevi din învăţământul liceal, cu vârste cuprinse între 15-19 ani, prin elaborarea şi prezentarea elevilor a unei piese de teatru cu mesaj antidrog, susţinea Ion Aleodor Roman, coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş. Domnia sa adăuga şi că proiectul este orientat pe activităţi culturale de petrecere a timpului liber, ca alternativă sănătoasă la consumul de droguri, adresate elevilor din liceele din judeţul Mureş.

Lasă un comentariu