TOT MAI PUŢINI

Distribuie pe:

De la o vreme, parcă nefiind îndeajuns câte griji şi câte nevoi apasă pe capul bietului român, mai primim şi câte o dureroasă veste, că unii oameni care au făcut ceva pentru semenii lor, care au însemnat ceva în viaţa cetăţii, care au lăsat ceva bun în urma lor, ne părăsesc pentru totdeauna.

Societatea Cultural-Patriotică ,,Avram Iancu" din Tg.-Mureş, a avut în persoana profesorului - cărturar DUŞA TRAIAN un distins şi activ membru al său, care, prin cultură, experienţă de viaţă adunată, talent oratoric, putere de a capta şi însufleţi auditoriul, a dat sens şi conţinut tuturor activităţilor sale desfăşurate în cadrul societăţii noastre.

Prin modul în care şi-a apărat opiniile, ideile, acţiunile întreprinse, mai ales în perioada trecută, când a răspuns de destinele culturale ale oraşului nostru, Duşa Traian şi-a câştigat stima şi încrederea concetăţenilor noştri, iar pentru neuitarea acestei perioade, opera lui stă mărturie de toate câte a făcut pentru această urbe. Viaţa sa, de la copilul Topliţei Române şi până la a conduce destinele culturale ale oraşului nostru, este viaţa şi o parte din istoria acestui colţ de ţară, pe care el a înnobilat-o cu fiecare clipă trăită, de care acum, la senectute, a fost pe deplin mulţumit.

Prin plecarea lui la cele sfinte pierdem un bărbat curajos, un luptător, un om dăruit cu har, dintre cei tot mai puţini care au mai rămas să susţină spiritul Societăţii Cultural-Patriotice ,,Avram Iancu" din Târgu-Mureş.

Dumnezeu să-l ierte şi să-i de-a odihna veşnică!

Lasă un comentariu