De la Primărie adunate!

Distribuie pe:

• Romul Boilă, născut la data de 8 octombrie 1881 în Târnăveni, Comitetul Târnava Mică, a fost o mare personalitate a vieţii politice, culturale şi universitare româneşti, luptător pentru apărarea drepturilor românilor în perioada dualismului austro-ungar, participant la Actul Unirii de la 1 Decembrie 1918, membru al Consiliului Dirigent Român, deputat, senator, profesor universitar, autor de studii, broşuri şi lucrări în domeniul dreptului. ANUL CENTENARULUI este prilejul pe care Primăria municipiului Târnăveni îl va folosi pentru a vorbi despre personalitatea de excepţie a lui Romul Boilă, cu rădăcini adânci şi urme profunde lăsate în orăşelul de pe Târnava Mică.

• Una dintre liniile aniversării Centenarului României este programul „Uniţi pentru Târnăveni". La „100" de ani de la Marea Unire, vrem să lăsăm urme ale solidarităţii noastre.

• A fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) documentaţia pentru lucrările la podul nou de peste râul Târnava Mică. Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice va evalua caietul de sarcini după care poate avea loc depunerea de oferte şi începerea lucrărilor de organizare şi realizare a proiectului.

• Proiectul, Târnăveni „Adoptă o grădiniţă sau o şcoală" este de-acum cunoscut de toţi românii. Şcoli şi grădiniţe de stat „adoptate" de firme care le renovează.

• Holurile şi grupurile sanitare de la Grădiniţă Nr. 4 au fost renovate de „Ruck Ventilatoare", firma alăturată astfel campaniei „Adoptă o grădiniţă sau o şcoală". Primăria aşteaptă şi alte iniţiative din mediul privat.

• Începând cu data de 01.03.2018, examinările pentru obţinerea permisului de conducere pentru categoria „B" se vor efectua şi în municipiul Târnăveni.

• Târnăveni, oraş tot mai sigur. Infracţionalitatea a scăzut simţitor la Târnăveni, cu 18,54% mai puţine infracţiuni decât în Tg.-Mureş, Reghin şi Sighişoara, raportat la numărul de locuitori.

• Proiectele: Modernizarea Pieţei de zi „Avram Iancu" şi „Noul pod peste râul Târnava Mică" sunt prioritare pentru Primăria municipiului Târnăveni în anul 2018.

• 29 ian. 2018. S-a semnat contractul de finanţare pentru drumul Târnavei-Ungheni. Mulţumiri tuturor celor implicaţi în proiect care aduc în judeţul Mureş 30 de milioane de euro. Meritele aparţin Consiliului Judeţean, Primăriilor şi Consiliilor Locale din Ungheni, Mica, Gâneşti şi Târnăveni.

• Pentru legătura directă a administraţiei locale cu cetăţenii: Puteţi trimite petiţii online, fără a fi necesară deplasarea la Sediul Primăriei.

• Bugetul Local al municipiului Târnăveni pe anul 2018, considerabil mai mic faţă de bugetele anilor anteriori - „CUVÂNTUL LIBER" Joi, 1 martie 2018 - autor Petru Lechinţan.

• La spectacolul dedicat zilei femeii, 8 martie 2018, de către elicitări pentru felul în care i-au educat. formaţia artistică locală „Junii Târnavei", mamelor acestor tineri artişti talentaţi li s-au adus felicitări pentru felul în care i-au educat.

Astfel, lumea va fi plină de copii sfinţi, biserica de mărturisitori buni, iar şcolile de elevi eminenţi.

• Seprodi Jozsef din Târnăveni, aduce din Ungaria o medalie de aur şi două de argint pentru vinurile Chardonnay, produse pe valea Târnavei Mici, zona Târnăveniului.

• (Despre „Capra vecinului"!). Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni: Am aflat că A.N.I. mă consideră vinovat pentru că am fost arbitru! Voi contesta în Instanţă declararea stării de incompatibilitate. („Nod în papură?!"). În România încă mai există justiţie. Orice va fi, îmi voi exercita mandatul de primar cu acelaşi devotament şi implicare faţă de cetăţenii municipiului Târnăveni. (n.r. „Nu mor caii când vor câinii!")

• („Zâmbiţi, vă rog!"). Universitatea „Dimitrie Cantemir" intenţionează să înfiinţeze la Târnăveni o facultate de medicină generală în locaţia Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi". Primii studenţi vor ajunge la Târnăveni în 2019!!! Un prestigios medic se miră: „Aici nu e vorba de ambalat pantofi, ci despre salvat vieţi. Nu mai vindeţi gogoşi!"

• Spitalul „Gheorghe Marinescu" a mai primit o importantă donaţie din Hanau, Germania. Dotările secţiei de Pediatrie au fost completate cu 18 paturi cu noptiere, iar 100 de pachete cu dulciuri le-au adus un strop de bucurie pacienţilor de la Secţia de Psihiatrie. Mulţumiri celor din Germania.

Lasă un comentariu