Întunericul se preface în lumină

Distribuie pe:

Caroline Casey este, tehnic vorbind, oarbă din cauza unui defect genetic. Însă, ceea ce este aproape incredibil este că ea însăşi nu a ştiut acest lucru până la vârsta de 17 ani, când, la un control oftalmologic, părinţii şi medicul i-au dat, în sfârşit, dureroasa veste. Familia îi ascunsese acest lucru şi toată lumea o tratase ca şi cum ar fi fost un copil perfect normal. Caroline a mers la o şcoală normală şi a făcut aproape toate lucrurile pe care şi ceilalţi copii de vârsta ei le făceau. Niciodată nu a considerat că are un handicap. Până în ziua în care, împărtăşindu-i medicului oftalmolog nerăbdarea de a obţine permisul de conducere, acesta, împreună cu părinţii, i-a dezvăluit „secretul". Suferinţa i-a fost cumplită. Însă a mers mai departe.

Caroline a lucrat ca şi consultant pentru una din cele mai mari companii de consultanţă din lume, iar mai târziu, a impresionat o lume întreagă parcurgând 1.600 de km în India pe spatele unui elefant, Kanchi, într-o campanie caritabilă (Kanchi a inspirat şi numele fundaţiei pe care o conduce în prezent). Ca antreprenor social, a câştigat nenumărate premii pentru eforturile (şi reuşitele!) sale de a schimba legislaţia cu privire la persoanele cu handicap. Datorita ei, Irlanda (ţara ei natală), are un cadru legislativ care deschide drumul profesional al persoanelor cu dizabilităţi. Caroline a reuşit să determine mediul business să redefinească „talentul". Ea a dovedit că „talent" şi „dizabilitate" nu sunt antonime, iar sutele de companii unde este chemată să vorbească despre leadership, management, carieră sau motivaţie, au ascultat-o.

Mesajul pe care Caroline îl transmite cu atâta pasiune este: „Priveşte dincolo de propriile limite - vei descoperi o lume de posibilităţi care nici nu credeai că există".

Sursa: Cariere online

 

Lasă un comentariu