DOAMNA MARIA CARACAŞ, CEL MAI VÂRSTNIC LOCUITOR AL ORAŞULUI LUDUŞ

Distribuie pe:

Ziua în care doamna Maria Caracaş a împlinit 97 de ani a fost prima din acest mijloc de primăvară în care, după săptămâni cu cer înnourat, ceaţă şi temperaturi sub zero grade, soarele a triumfat din nou, revărsând asupra Luduşului lumina şi căldura lui, generatoare de viaţă nouă.

În acea zi, la fel ca toţi românii dreptmăritori creştini, doamna Maria Caracaş, ajutată de două bune prietene, mai tinere şi mai în putere, era deja pregătită să întâmpine Învierea Domnului Iisus Hristos, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, dar şi să primească vizita anunţată a primarului oraşului Luduş, domnul Cristian Ioan Moldovan. La intrarea în apartament a distinsului oaspete şi a sfetnicilor săi apropiaţi, consilierii prof. Liviu Botezan şi jurist Sebastian Căpuşan, venerabila gazdă cu greu s-a ridicat în picioare, folosindu-se de un cadru metalic ortopedic.

Încă de la începutul întâlnirii, doamna Maria Caracaş şi-a exprimat sincera preţuire faţă de tot ceea ce face primarul Cristian Moldovan pentru oraşul Luduş şi pentru locuitorii săi, precum şi faţă de părinţii lui, care l-au crescut şi educat ca pe un om cumsecade şi harnic.

Momentele care au urmat au avut darul să o emoţioneze şi să o întărească sufleteşte pe sărbătorită.

În semn de recunoştinţă şi de apreciere a îndelungatei cariere active dedicate cooperaţiei luduşene (URCC) şi a faptului că este cel mai vârstnic locuitor al oraşului Luduş, domnul primar Cristian Moldovan i-a înmânat doamnei Mariei Caracaş, Diploma şi Placheta Aniversară, conferite de administraţia publică locală, un bogat buchet de flori şi un tort personalizat. Din partea s-a şi a familiei sale, i-a dăruit un coş cu ouă roşii şi alte produse alimentare specifice sărbătorii pascale.

În timpul întâlnirii, gazda s-a referit la viaţa retrasă pe care o duce, insistând pe faptul că bătrâneţile sunt grele, mai ales dacă eşti singur şi bolnav. Evocând momentele deosebite din viaţa sa, a amintit de sărbătoarea de care a avut parte în urmă cu 42 de ani, când s-a pensionat, şi în fiecare an cât timp a trăit soţul ei. Până anul trecut, a primit felicitări de la fiul lor, Virgil. Acum, nici el nu mai este în viaţă. Nora o vizitează din când în când, nepoţii sunt departe, stabiliţi în alte ţări. Norocul domniei sale sunt cele două doamne care o ajută în fiecare zi şi cărora le mulţumeşte din tot sufletul.

La despărţire, primarul Cristian Moldovan a mulţumit pentru primire, le-a urat gazdei şi celor două doamne care o ajută să aibă parte de sărbători luminate, de sănătate şi a promis că va mai veni în vizită.

Lasă un comentariu