CEL MAI VÂRSTNIC BĂRBAT DIN LUME

Distribuie pe:

Masazo Nonaka, un japonez în vârstă de 112 ani, a fost recunoscut oficial, marţi, 10 aprilie 2018, de Cartea Recordurilor Guinness, drept cel mai bătrân bărbat din lume.

„Nonaka locuieşte la o pensiune cu ape termale aflată în proprietatea familiei lui, situată în nordul insulei Hokkaido.

Fostului proprietar al pensiunii îi place să îşi petreacă timpul împreună cu familia, citind ziare, privind la televizor sau mâncând dulciuri.

Nonaka s-a născut la 25 iulie 1905, cu doar câteva luni înainte ca Albert Einstein să publice celebra teorie a relativităţii. În 1931, Nonaka s-a căsătorit cu Hatsuno şi au avut cinci copii împreună. El mai are şapte fraţi şi o soră care locuiesc în acelaşi oraş.

Japonezul Nonaka a fost recunoscut oficial drept cel mai bătrân bărbat din lume după ce Francisco Nunez Olivera, din Spania, a murit în luna ianuarie, la vârsta de 113 ani.

Realizarea domnului Nonaka este extraordinară. Ne poate da tuturor o lecţie importantă despre valoarea vieţii şi despre cum să extindem limitele longevităţii", conform descopera.ro.

Cea mai în vârstă persoană de pe planetă este Nabi Tajima, de 117 ani, rezidentă în Kagoshima, o prefectură din sudul Japoniei. Ea s-a născut la 4 august 1900.

Lasă un comentariu